Myyttejä ja tosiasioita ilmastonmuutoksesta

         On tärkeää erottaa tieteelliset tosiasiat uskomuksista ja myyteistä. Valtavirtamedia esittää vapaasti väitteitä, luuloja, uskomuksia, myyttejä, tutkimustuloksia, kertomuksia, syy yhteyksiä ja spekulaatioita ilmastonmuutoksesta. Tarkoituksellinen propaganda ja harhaan johtaminen eivät ole sille myöskään vieraita. Prof. Robert M. Carter tarkastelee myyttejä ja tosiasioita ilmastonmuutoksesta. Poimin niistä keskeisiä. Sain itse hyvän kokonaiskuvan aiheesta juuri Carterin artikkelista. Se on julkaistu vuonna 2009 joten sen huomiot perustuvat sitä edeltävään dataan.    

         Robert M. Carter on paleontologi, stratigrafi, merigeologi ja ympäristötutkija. Hän toimi tutkimusprofessorina Australiassa James Cook yliopistossa sekä Adelaiden yliopistossa. 

        Professori Carter sanoo, että ilmastonmuutos on ei-lineaarinen (kaoottinen) prosessi, jonka osia ymmärretään vain heikosti tai ei ollenkaan. Mikään deterministinen tietokonemalli ei koskaan kykene tekemään täsmällistä ennustusta ilmastosta sadan vuoden tulevaisuuteen tai paikallisesta ilmastonmuutoksesta. Silti kaikki hallitusten ilmastotoimet perustuvat sellaisiin täysin spekulatiivisiin ilmastomalleihin.

        Carter kumoaa myytin, että lähes kaikki tutkijat ovat yhtä mieltä siitä että ihmisen aiheuttama globaali lämpeneminen on tosiasia ja että se etenee vaarallisen nopeasti. Hänen mukaansa ilmastotieteen lähes jokainen osa on ankaran kiistelyn alainen. Lisäksi tuhannet pätevöityneet tutkijat maailmanlaajuisesti ovat allekirjoittaneet julkilausuman, joka (i) kysyy todisteita hypoteettiseen ihmisen aiheuttamaan lämpenemiseen ja (ii) tukee rationaalista tieteellistä (ei emotionaalista) lähestymistä sen tutkimiseen tunnetun luonnollisen ilmastonmuutoksen kontekstissa.  

Myytti 1 Globaali keskilämpötila on noussut parin viime vuoden aikana.

Tosiasiat 1 Globaali keskilämpötila ei ole noussut vuodesta 1995 ja on laskenut vuodesta 2002 lähtien huolimatta 8%  hiilidioksidin noususta ilmakehässä vuodesta 1995.Täsmälliset lämpötilan mittaukset sääpalloista ja satelliiteista 1950 luvun lopusta lähtien eivät osoita ilmakehän lämpenemistä. 

Myytti 3 Globaali keskilämpötila oli suhteellisen muuttumaton esiteollisina aikoina, se on noussut jyrkästi 1900 luvulla ja tulee nousemaan useilla asteilla seuraavan sadan vuoden aikana.  

Tosiasiat 3 Ei ole vakuuttavaa näyttöä siitä, että mennyt ilmasto oli muuttumaton, että kahdenkymmenen vuosisadan muutokset globaalissa keskilämpötilassa olivat epätavanomaisia ja että vaarallista ihmisen aiheuttamaa lämpenemistä tapahtuu      

Mytti 5 Yli kahden asteen lämpeneminen tulee aiheuttamaan katastrofaalisia seurauksia ekosysteemille ja ihmiskunnalle.   

Tosiasiat 5 Kahden celsiusasteen muutos on hyvin aikaisemmissa luonnollisissa rajoissa. Ekosysteemit ovat sopeutuneet sellaisiin muutoksiin kautta aikojen. Seuraus on evoluutioksi kutsuttu prosessi. Ihminen voi sopeutua  ja sopeutuu kaikkiin äärimmäisiin ilmastoihin.       

Myytti 6  Ihmisen hiilidioksidin lisääminen ilmakehään aiheuttaa vaarallista lämpenemistä ja se on yleisesti haitallista.

Tosiasiat 6  Luonnollisesta järjestelmän vaihtelusta poikkeavaa ihmisen aiheuttamaa lämpenemistä ei voida havaita. Ihmisen aiheuttama lisälämpeneminen tulee luultavasti olemaan alle yhden asteen. Ilmakehän hiilidioksidi on kasveille välttämätön ravinne.     

      Hiilidioksidi on vähäinen kasvihuonekaasu, joka aiheuttaa 26% (8C) kokonaiskasvihuonevaikutuksesta (33C), mistä puolestaan enimmillään 25% (2C) voidaan liittää ihmisen toiminnan aiheuttamaan hiilidioksidiin. Vesihöyry on merkittävin kasvihuonekaasu ilmakehässä, joka aiheuttaa vähintään 70% vaikutuksesta.     

      Professori Carter kumoaa myös myytin, että hiilidioksidi olisi ilmaston lämpenemisen syy.  ”Sekä vuosittaisissa että geologisissa aikajanoissa muutokset ilmakehän lämpötiloissa edeltävät muutoksia hiilidioksidissa. Hiilidioksidi ei voi siten olla lämpötilan nousun tärkein aiheuttaja.” Eikö ole uskomatonta! Siis maapallon lämpötila vaikuttaa hiilidioksidin määriin eikä päinvastoin kuten väitetään. Tämähän kumoaa täysin uskomuksen, että hiilidioksidi aiheuttaa ilmaston lämpenemistä. Ilmastopolitiikka perustuu siis täysin virheellisiin käsityksiin, että maapallo lämpenee poikkeuksellisesti ja että se johtuu ihmisen hiilidioksidipäästöistä.

Myytti 7 Muutokset auringon aktiivisuudessa eivät voi selittää äskettäisiä  muutoksia globaalissa keskilämpötilassa.

Tosiasiat 7  Auringon vaikutus vaihtelee monin tavoin monissa aikajaksoissa (mukaan lukien 11-, 22- ja 80-vuoden aurinkosyklit), joilla on samanaikaisia vaikutuksia Maan ilmastoon. Vaikka muutokset näkyvässä säteilyssä ovat vähäisiä, muutoksien hiukkasvirrassa ja magneettikentässä tiedetään aiheuttavan voimakkaan ilmastovaikutuksen. Enemmän kuin 50%  0.80 asteen globaalin keskilämpötilan noususta 20 vuosisadalla voidaan yhdistää aurinkomuutokseen.  

Myytti 8 Sekä pohjoisilla että eteläisillä napa-alueilla tapahtuu ennen näkemätöntä jään sulamista.     

Tosiasiat 8 Sekä Gröönlannin että Antarktiksen jäälaattojen paksuus kasvaa ja ne viilenevät huipulta. Antarktiksen ympärillä oleva merijää saavutti ennätyksellisen alan 2007. Lämpötilat arktisella alueella saavuttavat juuri nyt 1940 luvun alussa koetun luonnollisen lämmön ja varhaisempina aikoina alue oli vielä lämpimämpi (jäävapaa).  

Myytti 9  Ihmisen aiheuttama globaali lämpeneminen aiheuttaa vaarallisen globaalin merenpinnan nousun.    

Tosiasiat 9  Merenpinnan muutos vaihtelee ajoittain ja paikoittain. Globaali keskimääräinen merenpinnan korkeus on tilastollinen mitta, millä ei ole arvoa ympäristösuunnittelussa. Globaali keskimääräinen 1-2 mm/yr  merenpinnan nousu tapahtui luonnollisesti viime 150 vuoden aikana eikä siinä näy merkkiä ihmisen aiheuttamasta lisääntymisestä.  

Myytti 10  20 vuosisadan lopun globaalin keskilämpötilan nousu aiheutti   ankarien myrskyjen (syklonien)  määrän lisääntymisen tai myrskyjen voiman lisääntymisen.    

Tosiasiat 10  Meteorologian asiantuntijat ovat samaa mieltä siitä että   ilmastojärjestelmän luonnollisesta vaihtelusta poikkeavaa myrskyjen lisääntymistä ei ole tapahtunut         

      Jos Carter on oikeassa, ilmastonmuutos on huijausta. Valtavaa hälyä pidetään täysin keksitystä tai spekulatiivisesta uhasta. Mistä oikeasti on kyse? Johdetaanko ihmisiä tarkoituksellisesti harhaan? Jotkut globaalisti äärimmäisen vaikutusvaltaiset tahot muokkaavat mielipiteitämme ja käyttävät ilmastonmuutosta hämäriin tarkoituksiinsa. Ilmastonmuutosta käytetään siis työkaluna johonkin aivan muihin asioihin. Sana ilmastopolitiikka kertoo mistä oikeasti on kyse, politiikasta. Kyse ei ole ympäristöstä, ei edes ilmastosta. Kyse on rahasta, vallasta, kapitalismista, energiapolitiikasta ja planeetan resurssien hallinnasta.  

lähteitä

Global Warming: Ten Facts and Ten Myths on Climate Change Prof. Robert M. Carter Global Research, November 19, 2022 James Cook University, Queensland, Australia and Global Research 9 December 2009

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *