”Vihreä talous” on yritys pelastaa kapitalismi

                                    kapitalismin kriisi

      Kapitalismi on epävakaa ja kestämätön järjestelmä, joka on aina vaarassa romahtaa. Kapitalismi on lähes aina kriisissä. Talouskasvu on vaarassa pysähtyä. Taantuma ja lama uhkaavat. Nousukaudet ja lamat seuraavat toisiaan ennustettavassa syklissä. Pankkijärjestelmä on vaarassa romahtaa holtittoman luototuksen takia. Valtiot ovat lähellä vararikkoa jättimäisen velan takia. Toistuvat talouskriisit, velkakriisit ja pankkikriisit tekevät tavallisten ihmisten elämästä selviytymistaistelua. Koska veronmaksajat joutuvat aina pelastamaan velkakriisin aiheuttaneet rahalaitokset ja tukemaan suuryrityksiä, kyseessä ei ole todella ole aito, reiluun kilpailuun perustuvat kapitalismi, vaan ”rikkaiden sosialismi”.

        Kapitalistisen talouden täytyy aina laajentua uusille tuotantoalueille ja markkinoille. Tämä taataan osaksi vapaakauppajärjestelmän kautta. Sodat ja vallankaappaukset ovat toinen siihen välttämätön keino.

        Kapitalismi johtaa imperialismiin, ylivallan tavoitteluun, sotiin ja valloituksiin. Länsimaiden provosoima Ukrainan sota on tästä hyvä esimerkki.                  

       Kapitalismi on  imperialistinen, militaristinen ja sortava järjestelmä.

       Kapitalismi  perustuu pääoman ja tuotantovälineet omistavan luokan oligarkkiseen valtaan.  Kapitalismi johtaa varallisuuden ja vallan lisäämiseen  ja keskittämiseen, mikä tuhoaa demokratian.  

        Kapitalistinen valtio toimii systemaattisesti omistavan luokan ja globaalin saalistajaluokan eduksi kansaa, luontoa ja ympäristöä vastaan.

        Sanotaan että kapitalisteilla ei ole isänmaata. Globalistit eivät tunne rakkautta edes oman kansakuntansa jäseniä kohtaan. 

       Kapitalismi on jälleen kriisissä. Ilmastonmuutosta ja pandemioita  tarvitaan kapitalistisen talouden pelastamiseksi.  

                            kapitalismi ja ympäristö 

      Kapitalismi on epäekologinen ja kestämätön järjestelmä. Pääoman kasaamisen logiikan ja ekologisen kestävyyden välillä on ylittämätön ristiriita. Voittojen tekeminen ja pääoman kasaaminen edellyttävät talouskasvua, mikä taas riistää ja kuormittaa luontoa kestämättömästi. Kapitalismin hellittämätön kasvu kuluttaa ja tuhoaa biosfäärimme.  

       Koska kapitalismi on itsessään epävakaa ja kestämätön järjestelmä,    mainostettu kestävä kehitys on mahdotonta.

       Kapitalistisessa järjestelmässä liiketoiminta ja voitonteko motiivit ohjaavat, eivät mitkään aidot ympäristöhuolet ja näkökohdat. Myös väitetyssä ilmastonmuutoksen torjunnassa on pääosin kyse vain ensin mainitusta. 

      Kapitalistisessa järjestelmässä kilpailukyky ja talouskasvu ovat aina etusijalla.  

        Kapitalistisessa järjestelmässä ei milloinkaan voida asettaa ympäristöä etusijalle eikä niin tehdä nytkään vaikka se olisi välttämätöntä maapallon pitämiseksi elinkelpoisena kaikille sen asukkaille ja myös tuleville sukupolville.

         Muutos ekologisesti kestävään ja oikeidenmukaiseen talouteen ei voi toteutua pääasiallisesti kapitalistisessa järjestelmässä.   

        Kiireellisen ja välttämättömän maapallon ekosysteemin varjelemisen sijasta huomio ja voimavarat on siirretty muka kiireelliseen ”ilmastonmuutokseen”, täysin spekulatiiviseen ympäristöuhkaan. Miksi näin? Sen vuoksi, että jälkimmäisen avulla yhteiskunnat voidaan uuden teknologian avulla uudelleen teollistaa. Siten taloutta voidaan piristää. Näin voidaan taata globaaleille energiayhtiöille, sijoittajille ja rajoitussektorille jättivoitot. Ennen kaikkea siten voidaan yrittää pelastaa romahdusvaarassa oleva kapitalismi.

        Ympäristö ei ole koskaan etusijalla kuten pitäisi vaan aina jokin muu  – imperialismi ja militarismi, taloudellinen kasvu, pääoman kasaaminen ja ”ilmastonmuutoksen torjunta”.  

        Kapitalistisissa, militaristisissa ja velkavetoisissa valtioissa ei voida kunnolla suojella luontoa ja estää sen kiihtyvää hyväksikäyttöä ja tuhoamista. Ympäristön suojeluun ja muihin yhteiskunnan tärkeisiin peruspalveluihin ei yksinkertaisesti jää riittävästi varoja. Velkakierre pakottaa leikkauksiin ja luonnon riistoon ja hyväksikäyttöön. Voittojen lunastamisen, veroparatiisitalletusten ja valtion jättivelan lyhentämisen jälkeen varoja ei yksinkertaisesti jää kokonaisvaltaiseen ja täysimääräiseen ympäristönsuojeluun. Rikkaiden valtioiden riistämissä ja alistamissa köyhissä kolmannen maailman valtioissa tämä ilmenee vielä jyrkemmin kuin länsimaissa.

        Kulutusyhteiskunta perustuu jatkuviin uusien muotien ja trendien luomiseen ja ”uutuuksiin”. Voittojen ja talouskasvun takaamiseksi keksitään aina uusia jännittäviä teknologioita ja tuotteita, joita markkinoidaan taitavasti ja rajoittamattomasti. Luulenpa että uusiutuva energia on jälleen vain yksi sellainen uusi trendi.    

       Kerskakulutus pohjautuu tavaroiden nopeaan kiertoon. Entiset laitteet ja mallit korvataan nopeasti uusilla: autot, asunnot, kodinkoneet, puhelimet, tietokoneet, vaatteet ja käyttötavarat. Siirtymä ”vaihtoehtoiseen energiaan“ ja siihen perustuvaan infrastruktuuriin ja tuotteisiin on jälleen uusi keino ylläpitää loputonta ylituotannon ja ylikulutuksen kierrettä – luonnon kustannuksella.

      Näyttää siltä, että maailmanlaajuiseen uusiutuvaan energiaan siirtymisen myötä luonnon ja  ympäristön tuhoaminen kiihtyy entisestään.  

      Luonnon rajoja kunnioittava kestävä ekologinen tuotanto ja kulttuuri on mahdotonta luoda pääosin kapitalistisessa järjestelmässä. Sen saavuttamiseksi yhteiskuntiin tarvitaan paljon enemmän sosialistisia ja demokraattisia elementtejä kuten yhteisomistusta ja osallisuustaloutta. Pääoman omistajien oligarkkinen valta on korvattava todellisella kansanvallalla.  

         ”Vihreä talous” on yritys elvyttää talouskasvua ja syventää globalisaatiota luonnon kustannuksella

         Ilmastohälyttäjä Al Gore sanoi: “kapitalismi on vaarassa luhistua”.

        Kapitalistinen megakone on jälleen alkanut yskiä. Siksi sitä pitää säätää ja uudelleen asettaa. Ilmastonmuutoksen varjolla ajettava neljän teollinen vallankumous on tähän erinomainen keino.            

       Tarkoituksella luodut ja valheelliset ilmastokriisi ja koronakriisi ovat yrityksiä hallita kapitalismin kriisiä.

       Meidän on nähtävä mistä ilmastohätä kampanjassa oikeasti on kyse. Se on maailman voimakkaimpien instituutioiden järjestämä ja rahoittama hanke kapitalismin vahvistamiseksi.            

       Tarkoitus ei ole pelastaa maapalloa, ilmastoa eikä ekosysteemiä vaan kapitalistinen järjestelmä

        Tarkoitus ei ole turvata luontoa vaan talouskasvu.  

        Tarkoitus ei ole suojella ympäristöä vaan uusliberaalia kapitalismia. 

        Vaikka kapitalistinen tuotantomuoto on kaikkien ympäristöongelmien perimmäinen syy, kapitalistinen malli halutaan säilyttää. Riittää kun se vain maalataan vihreäksi.            

      Ilmastokriisi on taidokas harhautus, joka ei liity mitenkään maapallon suojelemiseen.  Ilmaston lämpeneminen huijaus on suuyritysten ja armeijan   intresseille välttämätön väline syventää globalisaatiota ja kaapata maailman resurssit ja luonnonvarat hallintaansa.

       Todellinen suunnitelma ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutos tarinan  taustalla on yksinkertaisesti monopolisoida maailman luonnonvarat globaalin talousoligargian ja saalistajaluokan hyväksi. 

          Kapitalistista taloutta halutaan suojella, laajentaa ja lujittaa.  Kiihdyttämällä globalisaatioita ilmastonmuutoksen varjolla kapitalismi muuttuu entistä röyhkeämmäksi ja aggressiivisemmaksi. Kaikki pyritään muuttamaan hinnoiteltaviksi hyödykkeiksi.  Luonnonvarat pyritään yksityistämään.            

       Kapitalistisessa järjestelmässä voitontavoittelu ja talouskasvu menevät aina kaikkien muiden asioiden ja arvojen edelle. Talous asetetaan aina etusijalle kaiken muun kustannuksella. Se on tärkeämpää kuin luonto, elämä, ihmisten ja planeetan hyvinvointi. Yleisesti tunnustetussa ekokriisissä ympäristö pitäisi asettaa kaiken muun edelle. Samoin ihmisten ja planeetan hyvinvointi pitäisi asettaa talouden edelle. Aito demokratia pitäisi palauttaa talouseliitin vallan alta.  

      Elämää tuhoavan kapitalistisen järjestelmän pelastaminen on tärkeämpää kuin pelastaa ekosysteemi, josta kaikki elämä riippuu.      

         Valtaa pitävät eivät halua tunnustaa, että lähes kaikkialle levinnyt uusliberaali kapitalismi on maailman ympäristöongelmien pääasiallinen aiheuttaja.    

       Säätelemätön ja rajoittamaton uusliberalistinen saalistuskapitalismi,  talouskasvu ideologia, suuryhtiövalta, rajoittamaton markkinointi ja ylikulutus luovat todellisen ympäristökatastrofin.

       Valtaa pitävät pyrkivät ohjaamaan huomion näennäiseen ilmastonmuutokseen ja syyttävät hiilidioksidia niin että ihmiset eivät huomaa että ongelma on itse järjestelmä.

       Sellaiset harhaanjohtavat ja kaunistelevat nimitykset kuten Vihreä uusjako ja uusi ilmastotalous ovat kiertoilmauksia kapitalismin pelastamiseksi.  

        Ekokriisi on kaikkialla läsnä ja kaikkien tiedossa. Siksi nykyään kaikki pitää maalata vihreäksi, vastuulliseksi ja ilmastoystävälliseksi ihmisten harhaanjohtamiseksi. Vain pieni osa tästä on aitoa, loput vain taitavaa markkinointia. 

         Ykn ilmastonmuutos, kestävä kehitys ja vihreä talous eivät ole juuri muuta kuin maailmanlaajuisia markkinointitemppuja. Ns. vihreä vallankumous, siirtyminen teolliseen tehomaatalouteen perustui samankaltaiseen taitavaan markkinointikampanjaan. Maatalouskoneita, torjunta aineita, kemiallisia lannoitteita sekä polttoainetta  myytiin ympäri maailman. Muutos rahoitettiin pankkioligarkiaa rikastuttavilla ja valtiota ja maanviljelijöitä köyhdyttävillä dollaripohjaisilla lainoilla. Perinteiset toimivat ekologiset viljelymenetelmät korvattiin ympäristöä, luonnon monimuotoisuutta ja ihmisten terveyttä vahingoittavilla menetelmillä. Eihän kysymyksessä ollut lainkaan vihreä vaan päinvastoin luontoa vahingoittava maatalouden teollistuminen. Samaa valhetta käytetään nytkin niin sanotussa vihreässä siirtymässä.

       Ihmisen aiheuttama ilmastomuutos on mainio markkinointikeino myydä hallituksille ja ihmisille ympäri maailman sähköautoja, tuulimyllyjä aurinkopaneeleja ja uutta teknologiaa.   

      ”Vihreä talous” on yritys elvyttää talouskasvua.

      Kapitalismissa sotiakin käytetään säännöllisesti talouden elvyttämiseen. Miksi ei sitten ilmastonmuutosta?

     Kyseessä on  kapitalismin uudistaminen uusliberaalista fossiilienergiaan perustuvasta kapitalismista uusiliberaaliin ”vihreään” kapitalismiin. Uusiutuvan energian tuotantojärjestelmän ja infrastruktuurin rakentamisella saadaan aikaan paljon taloutta piristävää ja luonnonvaroja tuhlailevaa ja ympäristöä kuormittavaa turhaa toimintaa.           

       Sijoittajat ja suuryhtiöt ovat oivaltaneet, että he voivat tehdä enemmän rahaa rakentamalla ja hallitsemalla ”vihreää taloutta” ja jatkamalla samalla   rajoitetusti entistä fossiilienergiaan perustuvaa taloutta. Fossiilienergiaa tarvitaan kaiken aikaa siirryttäessä uusiutuvan energian vaatimaan infrastruktuuriin ja tekniikkaan ja vielä sen jälkeen. Globaalit energiayhtiöt voivat lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla: jatkaa fossiilienergian tuotantoa ja käyttöä ja myydä samalla uusiutuvaa teknologiaa ja energiaa. Tuotantoa ja kulutusta lisätään, jätteiden ja saasteiden määrä suurenee ja ympäristöä vahingoitetaan entistä enemmän. Kuka voi kiistää tämän?

      Rockefellerit ja muut talousoligarkit rahoittavat ja ohjaavat ilmastoliikettä ja siihen kuuluvia kansalaisjärjestöjä. He tietävät myös miten he tästä tulevat hyötymään.

         Sanotaan että globaaleihin kriiseihin tarvitaan globaaleja ratkaisuja. Tämän verukkeen avulla globalistit, ylikansalliset globalistiset instituutiot ja suuryhtiöt kahmivat itselleen lisää valtaa ja ajavat omia niitä hyödyttäviä näennäisratkaisujaan. Talouseliitin ja globaalien saalistajien ehdottomat ratkaisut kaikkiin aiheuttamiinsa ja keksimiinsä kriiseihin eivät hyödytä ketään muuta kuin niitä itseään.            

        Kaikki mitä valtaa pitävät, globalistit ja teknokraatit ajavat kuten kestävä kehitys, suuri uudelleen asetus, vihreä talous ja neljäs teollinen vallankumous on petosta. Ne eivät merkitse mitään parannusta ihmiskunnan elinoloihin  vaan päinvastoin laskeutumista pimeään dystopiaan, barbariaan ja fasismiin. Niissä ei ole mitään vihreää. Globaalille kapitalismille ominainen voitontavoittelu ja ihmisen ja luonnon riisto ja hyväksikäyttö jatkuvat.       

        Ilmastomuutoksen perusteella ajetaan YKn Agenda 2030tä sekä neljättä teollista vallankumousta, toisin sanoen maailmanhallitusta ja teknokraattien teknofasistista totalitarismia.  

         Pääoman omistajat, samat rikkaat suvut, jotka loivat planeettaamme tuhoavan teollisen järjestelmän, pyrkivät nyt luomaan uuden järjestelmän. Heidän uusi ”kestävä sivilisaationsa” ei ole yhtään sen kestävämpi ja ekologisempi kuin edellinenkään. Päinvastoin, se on entistä teollistuneempi, missä luontoa, elämää ja ihmisiä yhä enemmän alistetaan hyväksikäytetään, riistetään, muokataan ja tuhotaan. Luontoa ja ihmisluontoa ei kunnioiteta, vaan yhä enemmän keinotekoisesti muokataan. Bioteknologia ja geenien muokkaus, 5G sekä niitä hyödyntävä transhumanismi ovat tästä esimerkkejä. Luonnossa on kaikki avaimet parempaan elämänlaatuun ja hyvinvointiin  Meillä on mahdollisuus oppia luonnosta ja elää sopusoinnussa luonnon kanssa. Bioteknofasistien mielestä luontoa ja ihmisluontoa pitää aina enemmän  hallita, hyväksikäyttää ja muokata, jotta ne voidaan tiiviimmin liittää kapitalistisen voitontavoittelun ja riiston piiriin.

lähteitä  

“Extinction Rebellion”, “Green New Deal” and the “Rebranding of Global Capitalism” Julian Rose  Global Research, September 20, 2019

 The Corporate Climate Coup Prof. David F. Noble Global Research, May 04, 2007 activistteacher.blogspot.com 4 May 2007

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *