”Vihreän siirtymän” katastrofaaliset seuraukset luonnolle

       Vihreä siirtymä ja uusi vihreä jako (Green New Deal) ovat nokkelia termejä, joiden tarkoitus harhaanjohtaa ja markkinoida. Aito vihreä tarkoittaa kokonaisvaltaista luonnon kunnioittamista, ympäristön suojelua, ekologista tuotantoa, kestävää elämäntapaa, kaikkea sellaista. Ensin mainitut eivät sisällä mitään näistä.  

      Hallitustenvälisen ilmastopaneelin raportista tiedetään, että sen suosituksen mukainen puolentoista asteen lämpötilan hillitseminen energiakäänteen kautta tulisi aiheuttamaan mm. laaja alaista luontokatoa, nälänhätää ja makeavesivarojen ehtymistä. 

      YKn, EUn ja hallitusten vaihtoehtoisten energiamuotojen kaikinpuolinen tukeminen ja edistäminen ovat käytännössä lupalappu luonnon tuhoamiselle ja hyväksikäytölle.

       ”Vihreä siirtymä” kiihdyttää luonnon tuhoamista ja hyväksikäyttöä. Sen myötä kilpailu tarvittavista uusista raaka aineista ja maa alueista kiihtyy ja sen myötä luonnon tuhoaminen. Vaihtoehtoisten energiamuotojen käyttöönotto on kaikkea muuta kuin kestävää.

       Siirtyminen vaihtoehtoiseen energiaan tapahtuu luonnon kustannuksella, se on jo päivänselvää. Vihreä siirtymä on suuri teollistamishanke, missä ei ole mitään vihreää eikä kestävää. Lisääntyvä mineraalien louhiminen ja uusien ympäristöä kuormittavien kaivoksien avaaminen sähköautojen akkuja varten on kestämätöntä. Samoin tuulimyllyt ja aurinkopaneelit ovat ekologisesti kestämättömiä. Ne kutistavat ja kuormittavat luonnonvaraista luontoa entisestään. Koko hanke on niin valtavan turhaa, kuten muuten myös suurin osa ihmisten työstä markkinatalousjärjestelmän palveluksessa. Kaikki siihen liittyvä valtava luonnonvarjojen haaskaus ja luonnon tuhoaminen on pantu toimeen pääasiassa vain sen takia, että kapitalistisen talouden pitää voida hyvin ja aina vain kasvaa. Ekosysteemien ja ihmisten hyvinvointi sen sijaan ohitetaan. 

 ”Vihreä siirtymä” uusiutuvaan energiaan on törkeä valhe. Siinä ei ole mitään vihreää, koska siinä otetaan huomioon vain ilmastonmuutos valhe eikä ympäristöä kokonaisuutena.  

        ”Vihreän siirtymän” ja neljännen teollisen vallankumouksen luotokatoa aiheuttava ekologinen jalanjälki tulee olemaan jättimäinen. Ohjelmien toteuttamiseen vaaditaan valtava määrä energiaa ja luonnonvaroja.  ”Vihreä kasvu” kuten kaikki taloudellisen toiminnan laajentaminen vain pahentaa planeetan ekologista tilaa luonnonvarojen liikakäytön johdosta.  Uusiutuvan energiateknologian rakentaminen ja käyttö lisäävät aina luonnonvarojen ja energian kulutusta ja verottavat ympäristöä luonnon raivaamisen ja saasteiden muodossa. 

       Globaali pääoma, joka hyödyntää ”vihreää siirtymää”, raiskaa maisemamme tuulimyllyillä ja aurinkopaneeleilla, ryöstää luonnonvaramme ja  mineraalimme ja jättää jälkeensä  avolouhokset  jätteineen ja myrkkyineen, jotka saastuttavat vesistömme ja pohjavetemme.       

        EUn tehtävä ja tarkoitus on aina ollut palvella suuryrityksiä ja teollisuutta. EUssa on valmisteilla kriittisiä raaka aineita koskeva asetus osana  Vihreän kehityksen ohjelman teollisuussuunnitelmaa. Tavoitteena on suurempi energianomavaraisuus. Yhtiöille halutaan antaa nopeat toimiluvat kevyellä ympäristö arvioinnilla ja vastuulla. Suomen Lapista voi tulla EUn raaka-aine varanto. Vaarana on Pohjois-Suomen luonnon turmeleminen. Kaivokset eivät ole ennenkään kantaneet vastuuta ympäristöstä ja noudattaneet ympäristölakeja.

        Mikä pahinta, Suomessakin luonnonsuojelulakia aiotaan heikentää, jotta siirtyminen uusiutuvaan energiaan helpottuisi. Siis ilmaston suojelun nimissä turmellaan ympäristöä. Valheellista ilmastokriisiä pidetään tärkeämpänä asiana kuin planeetan ekologista kriisiä, jonka pieni osa se on, jos se olisi edes todellinen ongelma.

        Teolliseen vallankumoukseen perustuva ”vihreä vallankumous” loi globaalin kestämättömän, luonnon monimuotoisuuden hävittävän ja ympäristöä raskaasti saastuttavan tehomaatalous ja ruokatuotanto järjestelmän. ”Vihreä siirtymä” pyrkii luomaan vastaavan luonnolle tuhoisan ja haaskaavan energiantuotantojärjestelmän.   Kummassakaan ei ole mitään muuta vihreää kuin nimi. Kapitalistit tietävät miten temppu tehdään.

      Mitään ei haluta oppia menneisyydestä. Mitään virheitä ei haluta tunnustaa. Sama ekologinen tuho jatkuu, vieläpä kiihtyy. Erona on vain se, että se osataan esittää jonakin vihreänä ja kestävänä. Planeetta pelastetaan ja ilmastonmuutosta torjutaan kiihdyttämällä sen luonnonvarojen käyttöä ja ympäristön pilaamista. 

   Vaihtoehtoisiin energiamuotoihin siirtyminen ei edes vähennä hiilidioksidipäästöjä. Metsien raivaus energiapuuplantaaseiksi hävittää hiilinielut. Uusiutuvan energian tuottamiseen vaaditaan valtavasti fossiilienergiaa. Sähköautot ladataan perinteisellä energialla tuotetulla sähköllä. Päästöt eivät vähene. Sanon tämän, vaikka hiilidioksidipäästö puheessa ei mielestäni olekaan mitään mieltä, koska hiilidioksidi ei lämmitä ilmakehää (kuin korkeintaan merkityksettömän vähän). 

      Niin sanottu vihreä siirtymä muka uusiutuvaan energiaan keksityn ilmastonmuutoksen pysäyttämisen nimissä on eräs ihmiskunnan historian typerimmistä hankkeista. Se on sitä hyvin monessa mielessä. Se perustuu valheeseen. Se on tarpeeton. Se on luonnolle ja ekosysteemeille erittäin tuhoisa. Se on ihmisille ja yhteiskunnille vahingollinen. Energiakriisin myötä se johtaa kansalaisten elintason romahtamiseen. Sillä on katastrofaaliset seuraukset miljardeille ihmisille ympäri maailman. Hyviä puolia siitä on lähes mahdotonta löytää. Pyrkimys energian säästämiseen on toki myönteistä. Se on hyvä hanke ainoastaan valtaa pitäville pahoille ihmisille. 

              vihreä kapitalismi

      Vihreän kasvun teoria on kuvitelmaa. Siinä halutaan irrottaa taloudellinen kasvu, resurssien käyttö ja ympäristön pilaantuminen toisistaan. Siinä  kieltäydytään näkemästä rajoittamattoman voiton tavoittelun ikäviä seurauksia ja ottamasta vastuuta niistä. Kapitalismissa sosiaaliset ja ekologiset kustannukset ulkoistetaan. Niitä ei haluta ottaa lainkaan huomioon.                   

        Kaikki puolueet edustavat nykyään samaa uusliberalistista talouskasvu ideologiaa. Marginaalisia pienpuolueita, kuten kommunistit, kristallit ja valta kuuluu kansalle, lukuun ottamatta ne eivät tarjoa aitoja vaihtoehtoja, joilla tuhon kierre voitaisiin pysäyttää. 

      Myös Vihreä liitto osallistuu täysimääräisesti yhteisen planeettamme tuhoamiseen kannattamalla Nato jäsenyyttä, tukemalla sotateollista kompleksia ja Ukrainan sotaa sekä ajamalla ympäristölle katastrofaalista ”vihreää siirtymää”. Aito ympäristöpuolue vastustaisi asevarustelua ja sotia ekologisin perustein. Koska puoluekentällä ei ole vihreille kilpailijaa, aitoa ympäristöpuoluetta, niin se voi rauhassa korruptoitua ja pettää alkuperäisen tehtävänsä ja saada edelleen kannatusta. 

          Vihreä puolue hehkuttaa edessä olevaa uutta teollista vallankumousta. Heidän mukaansa ilmastonmuutoksen torjunta tarkoittaa valtavaa määrää uutta teknologiaa, palveluja, työtä ja kansainvälisiä markkinoita suomalaisille muka ympäristöä säästäville tuotteille ja palveluille. He kuvittelevat että ilmastonmuutoksen torjunta markkinatalouden ehdoilla jollain mystisellä tavalla johtaisi kestävään yhteiskuntaan. Ilmastonmuutos nähdään ennen kaikkea business mahdollisuutena. Ekokriisiä ei oteta vakavasti eikä siitä välitetä.   

        Ympäristöliike, ympäristöjärjestöt, vihreät puolueet ja suuri osa tutkijoista ovat lähteneet mukaan ilmastonmuutos hysteriaan. Ympäristöjärjestöt ovat politisoituneet ja muuttuneet vallanhaluisiksi. Ne suuntaavat enimmän huomionsa ilmastoon eivätkä ympäristöön. Ne ovat pettäneet ympäristön ja luonnon suojelun ja tyytyvät paikkailemaan hirviömäisen kapitalistisen järjestelmän aiheuttamaan ekologista tuhoa. Ne palvelevat suurpääomaa ja voitontekoa luonnon ja ympäristön kustannuksella. Keskittymällä ilmastonmuutokseen ympäristöongelmat voidaan lakaista maton alle. Ilmastonmuutoksen torjunnasta on tullut ympäristönsuojelun korvike.  

      Nykyinen ”vihreä kapitalismi” ei poikkea aikaisemmasta fossiilikapitalismista. Nopeat voitot tehdään luonnon kustannuksella kuten aina ennenkin. Erona on vain että propaganda on taitavampaa ja laaja-alaisempaa. Nyt ympäristön turmeleminen osataan esittää jonakin vihreänä, ympäristöystävällisenä asiana.   

       Näin kapitalismi toimii. Luodaan uusi muoti, uusi trendi. Entiset mallit ja  tuotteet, tekniikka ja järjestelmät korvataan uusilla. Luonnonvarojen käyttöä, luonnontilaisen luonnon hävittämistä, tavaratuotantoa ja kulutusta kiihdytetään. Vanhat tuotteet ja infrastruktuuri päätyvät jätteeksi. Petos ihmisen aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä sekä valheet uusiutuvan energian ympäristöystävällisyydestä toimivat markkinoinnin perusteena. Ilman niitä jättivoitot suuryhtiöille eivät olisi mahdollisia.

        Ongelma on ylikansallisen saalistajaluokan hallitsema kapitalistinen järjestelmä, ei mikään muu, ei ilmastonmuutos tai vastaava. Tulevaisuutemme on uhattuna. Elinkelpoinen planeettamme on uhattuna. Tämän järjestelmän valtiaiden pitää jatkuvasti keksiä uusia konsteja, valheita ja petoksia, joilla maailmaa voidaan ohjata heidän haluamaansa suuntaan ja saadaan hallitukset ja kansalaiset palvelemaan heidän intressejään.   

                       energiapolitiikka        

       Ilmastonmuutos  ei ole uhka, mutta meneillään olevasta hätiköidystä ja typerästä ilmastopolitiikasta on mittaamatonta haittaa sekä yhteiskunnille että luonnolle.  Tarpeettomat ja hölmöt ilmastotoimet ja siirtyminen väitettyyn ”vihreään” ja uusiutuvaan energiaan pilaavat ympäristön maailmanlaajuisesti nopeaan tahtiin.

Nykyistä globaalia ilmasto- ja energiapolitiikka ei ohjaa tiede eikä kriittinen länsimainen ajattelu, vaan ilmastonmuutos ideologia ja kestäväksi kehitykseksi naamioitu viherpesu.

       Ilmastonmuutoksen puoltajien pitäisi pystyä todistamaan väitteensä, siis ihmisen hiilidioksidipäästöjen aiheuttama maapallon vaarallinen lämpeneminen, ei ilmastonmuutoksen kiistäjien. Mutta kiistäminen on helppoa, koska tieteellistä, vakuuttavaa näyttöä ei yksinkertaisesti ole.  

       Järjenvastaisessa energiapolitiikassa kyse on aivan muista asioista kuin ilmastonmuutoksen hidastamisesta ja kasvihuonekaasujen vähentämisestä

       Väitetyn maapallon lämpenemisen estäminen ei ole päätarkoitus, vaan tekosyy siirtyä uusiin energian tuotantomuotoihin.   

        Koska uusiutuva energia ei ole ekologista eikä kestävää eikä se auta ilmastoa, täytyy siis olla muita syitä sen suosimiseen. Mitkä ovat todelliset syyt energiakäänteeseen? ”Vihreää siirtymää” tarvitaan kapitalismin investoinnit / luonnonvarojen ylikäyttö / ylituotanto / ylikulutus / talouskasvu / voitonteko tuhoisan pyörän pyörittämiseen. Ilmastonmuutos huijausta tarvitaan uuteen totalitaristiseen maailmanjärjestykseen siirtymiseen. Muitakin syitä on lukuisia.  Katso Ilmastonmuutos petoksen todelliset tarkoitusperät sekä ”Vihreän siirtymän” katastrofaaliset seuraukset ihmiskunnalle. Globaali energiakriisi. Ilmastokolonialismi

                          luonto etusijalle

     Ekokriisiä ei voi pysäyttää millään muulla keinoilla kuin asettamalla luonto etusijalle, ei toiselle, kolmannelle tai lähes viimeiselle sijalle kuten nykyään, ei talouskasvun jälkeen, ei asevarustelun jälkeen, ei ”ilmastonmuutoksen” jälkeen. Ekologisen vaikutuksen tulisi olla pääasia. Nykyään kaikki muu on tärkeämpää kuin se.

Kapitalistisessa järjestelmässä liike-elämä ja voitot menevät aina kaikkien muiden arvojen kuten luontoarvojen edelle. Kestävässä sivilisaatiossa ja kulttuurissa ekologiset arvot ja näkökohdat olisivat kaiken muun edellä.         

       Ihmisten tulisi oppia elämään sopusoinnuissa luonnon kanssa. Taito on ollut esi-isillämme, mutta kulutusyhteiskunta on turmellut sen. Meidän on rakennettava toisenlainen yhteiskunta, joka talouskasvun sijaan perustuu talouslaskuun ja ihmisen ja luonnon hyvinvointiin, ekologisesti kestävä sivilisaatio.

Lue lisää Niin sanotun uusiutuvan energian ympäristöhaitoista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *