Ukrainan Nato jäsenyys ja Naton ydinaseet Ukrainassa ovat äärimmäinen uhka Venäjän turvallisuudelle

             Väitetään että Naton ydinaseet ja muut aseet turvaavat rauhaa ja vakautta. Asia on päinvastoin. Naton ohjukset eivät ole rauhanohjuksia.

        Ukrainan Nato jäsenyys ja sen ydinaseet Ukrainassa ovat äärimmäinen uhka Venäjän turvallisuudelle.

    Ukrainan liittyminen Natoon toisi sille mahdollisuuden asettaa ydinaseitaan maahan. Moskova sijaitsee vain 480 km päässä Ukrainan rajalta. Yhdysvaltojen suunnitelma on asettaa ydinohjuksensa Ukrainan rajalle, mistä on ainoastaan viiden minuutin ohjuslentomatka Moskovaan ja Kremliin. Tällöin Venäjän keskusjohto ei ehtisi torjua niitä eikä laukaista vastaydiniskua. Mikään Venäjän järkevä hallitus ei sallisi tätä.

         Joulukuussa 2021 Venäjä vaati Yhdysvalloilta ja Natolta, että Ukrainan ei sallittaisi liittyä Natoon. Ne kieltäytyivät tästä Venäjän oikeutetusta, järkevästä ja välttämättömästä vaatimuksesta. Tämä ei jättänyt Venäjälle muita vaihtoehtoja kuin joko alistua Yhdysvalloille ja Natolle tai vallata Ukraina ja estää siten sen liittyminen Natoon. Venäjän sotilasoperaatio Ukrainassa alkoi pian sen jälkeen kun Yhdysvallat oli hylännyt Venäjän vaatimuksen Ukrainan puolueettomuudesta ja senNato jäsenyyden kieltämisestä.  

       Venäjän hyökkäys Ukrainaan oli puolustautumista Nato jäsenyyden ja sen ydinaseiden tuomaa äärimmäistä eksistentiaalista uhkaa vastaan.

         Ukrainan kriisiä on hyvä verrata Kuuban ohjuskriisiin. Tuolloinkin kolmannen maailmansodan syttyminen oli lähellä. Presidentti John F. Kennedy vaati Yhdysvaltojen kansallisen turvallisuuden takaamiseksi, että Neuvostoliiton ohjuksia ei koskaan sijoitettaisi Yhdysvaltojen läheisyydessä sijaitsevaan Kuubaan. Vaatimukseen suostuttiin ja siten kolmas maailmansota vältettiin. Venäjän presidentti Putin esitti aivan saman vaatimuksen kuin Yhdysvaltojen presidentti Kennedy aikoikaan, mutta Yhdysvallat ja Nato kieltäytyivät. Kaiken lisäksi Ukrainan raja on vain 480  kilometrin päässä  Moskovasta, kun taas Kuuba on 1810 kilometrin päässä Washingtonista. Näin lähellä Moskovaa oleva ydinasetukikohta olisi merkinnyt Yhdysvaltojen ja Naton etulyöntiasemaa ydinaseiskussa ja Venäjän kannalta itsemurhaa.

        Kuuban ohjuskriisi vahvistaa sen että Venäjällä on täysi oikeus vaatia kansallisen turvallisuutensa takaamiseksi Ukrainan puolueettomuutta, että se ei koskaan liity Natoon.

       Erich Zuesse katsoo, että kun otetaan huomioon kaikki tekijät, jotka vaikuttivat Venäjän hallituksen päätökseen lähettää joukkonsa Ukrainaan, heillä on selvästi laillinen oikeus tehdä niin. Venäjän Ukrainan valtaus  Helmikuussa 2022 oli laillista kansainvälisen oikeuden mukaan. Olen itsekin tullut samoihin johtopäätöksiin aikaisemmin kirjoittamassani artikkelissa Mistä Ukrainan sodassa oikein on kyse? Puolustautuminen on laillista, hyökkääminen laitonta.

        Venäjä ei ole sijoittanut eikä ole sijoittamassa omia ydinaseitaan Yhdysvaltojen naapurimaihin. Ainoastaan Yhdysvallat haluaa sijoittaa aina vain lisää ydinaseita Venäjän naapurimaihin. Nato jäsenyys on portti siihen. Ei siis ole epäselvää mikä maa on hyökkääjä ja sodan aloittaja.

       Yhdysvallat ja sen Nato liittolaiset pakottivat siten Venäjän hyökkäämään Ukrainaan estääkseen niiden kuolettavan sotasuunnitelman toteutumisen. Venäjän provosoiminen hyökkäämään ja vetäminen sotaan oli alusta lähtien suunniteltu, samoin nykyinen Ukrainan sodan kiihdyttäminen ja laajentaminen. Yhdysvaltojen ja Naton sotahullut eivät kaihda kolmatta maailmansotaa  maailmanherruuden tavoittelussaan.   

     Suomesta on tullut Naton jäsen. Tässä kontekstissa kannattaa miettiä mitä merkitsee jos Naton ydinaseet tulevat maahamme. Mikkelin etäisyys Moskovasta on 888 km. Venäjä on riittävästi varoitellut länsimaita. Pahaa pelkään, että Suomen sotahullut pölkkypää johtajat eivät kuuntele.  

lähteet

The Lying Propaganda-Phrase “Russia’s illegal invasion of Ukraine” Eric Zuesse Global Research, November 23, 2022

Debunking Lies About the War in Ukraine Eric Zuesse Global Research, December 01, 2022

  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *