Mistä Ukrainan sodassa oikein on kyse?

                            median vääristämä kuva

         Länsimaiden valtavirtamedioissa Venäjä leimataan syypääksi Ukrainan konfliktiin. Totuus on kuitenkin toinen.

       Suomessa esiintyy laajalti mielenosoituksia, tukea ja keräyksiä Ukrainalle ja sodan uhreille. Meillä oli sentään myös mielenosoitus Venäjän puolesta. Iskulause Venäjä ulos Ukrainasta on tavallinen. Silloin tasapuolisuuden nimissä pitäisi myös kuulua: Yhdysvallat, CIA, EU ja Nato ulos Ukrainasta.

        Venäjän toimia Ukrainassa käytetään perusteena talouspakotteiden tiukentamiselle, Natoon hakeutumiselle ja sotilaalliselle varustautumiselle. 

        Medioissa Venäjää syytetään sotarikoksista. Lännen tukeman Ukrainan hallituksen kansanmurha ja sotarikokset Itä-Ukrainassa ovat sen sijaan jääneet huomiotta. Länsimaat syyllistyvät itse sotarikoksiin lukuisissa sotaoperaatioissaan.  Venäjää syytetään myös kansainvälinen lain rikkomisesta. Myös se on täysin säännöllistä Nato maiden sotilaallisissa operaatioissa esimerkiksi Afganistanissa, Irakissa, Libyassa ja Syyriassa. Muuten, myös kaikki CIAn järjestämät vallankaappaukset kuten Ukrainassa tapahtunut ovat kansainvälisen lain vastaisia.  

                                       Sodan kylmät kasvot 

      Katsoin YLEn Ukrainan sodasta kertovan propagandaiskun Sodan kylmät kasvot. Venäjältä karanneen loikkarin mukaan paha Venäjä on mukana 99% maailman konflikteista. Sellaisen kuvan Suomi ilmeisesti haluaa antaa Venäjästä. Väittämä on lähellä totuutta jos se käännetään koskemaan Yhdysvaltoja, Natoa ja EUta. Ohjelmassa esiintyvät presidentit Halonen ja Niinistö, Heidi Hautala ja Pekka Haavisto. Ulkoministerimme päivittelee Ukrainan lasten kohtaloa. Tekopyhä fanaatikko. Eihän lännellä ole mitään osuutta asiassa.  Venäjä ja Putin nähdään yksiselitteisesti ongelmana. Lännen osuudesta ja tekemisistä ei keskustella lainkaan. Venäjän hyökkäys Ukrainaan esitetään perusteena Suomen Nato jäsenyyden hakemiselle. Katsotaan, että Nato muka parantaisi Suomen turvallisuutta, vaikka sillä todennäköisesti on juuri päinvastainen vaikutus. Propagandan tarkoitus on kalastella kansalaisten hyväksyntää hallituksen vastuuttomalle politiikalle. Hehän tulevat maksamaan kaikki talouspakotteiden, asevarustelun ja Natoon liittymisen kulut. Jos sota laajenee Suomeen, hinta tulee olemaan todella kova.

                         taistelu Euraasian hallinnasta

        Euraasia, johon Suomi, koko Eurooppa, Ukraina, Venäjä ja Kiina kuuluvat, on planeetan laajin manner. Euraasiaa on kutsuttu maailman navaksi. Euraasia on aina ollut imperiumien perusta. Euraasia on geopoliittisesti ratkaiseva. On aina tajuttu, että se joka hallitsee Euraasiaa, hallitsee maailmaa. Jättimanner käsittää kaksi kolmesta maailman kehittyneimmistä ja taloudellisesti tuottavimmista alueista. Se sisältää 70% maailman energiasta. 

        Euraasialla on suunnaton merkitys Yhdysvaltojen valtapyrkimyksille. Sen tavoitteena on Keski-Aasian hallinta ja sitä kautta koko Euraasian hallinta, ja lopulta globaali hegemonia. 

        Ukraina on keskeisessä asemassa Euraasian hallinnan kannalta. Ukraina on geopoliittisesti ratkaiseva maa-alue sekä lännen että idän, sekä Euroopan että Venäjän kannalta.

     Ukrainalla on Euroopan pisin maaraja Venäjän kanssa. Siksi se on puolustuksellisesti Venäjälle äärimmäisen tärkeä. Samoin Yhdysvalloille ja Natolle se on strategisesti keskeinen Venäjän lyömiseksi. Ukrainasta on pääsy Kaukasiaan ja sen taakse. Ukrainan erottaminen Venäjästä on ollut Yhdysvaltojen ulkopolitiikan tavoite Neuvostoliiton hajoamisesta 1991 saakka. Yhdysvaltojen ulkopoliittinen neuvonantaja Brzezinski on sanonut ”Ilman Ukrainaa Venäjä ei ole enää Euraasian imperiumi”. Putinin haaveena taas on ollut Ukrainan liittäminen Euraasian unioniin, mikä on äärimmäisen tärkeää hankkeen menestykselle. 

         Yhdysvaltojen hallinnon toinen tärkeä ulkopoliittinen tavoite on ollut estää Eurooppaa lähentymästä ja liittoutumasta Venäjän kanssa. Washington on nyt onnistunut lähes katkaisemaan Venäjän kaasun ja energian tuonnin Eurooppaan. Tietysti haitaksi Euroopan omalle taloudelle: energiakriisin ennustetaan pahenevan. sähkökatkoja on odotettavissa, hinnat kohoavat. Käsikirjoituksen mukaan menee. EU tottelee Yhdysvaltoja ja Suomi ja muut jäsenvaltiot tottelevat EUta. Kaukaa meren takaa Amerikasta rahdatut kaasu, energia ja tuotteet ovat epäekologinen ja kestämätön ratkaisu. Jokainen voi ymmärtää sen.

        Yhdysvallat haluaa pysäyttää maailman suurimman mantereen, Euraasian, yhdentymisen ja estää sen kansojen luonnollisen ja rauhanomaisen kanssakäymisen ja kaupan. Yhdysvallat käyttää samaa hajota ja hallitse taktiikkaa ympäri maailman. Euraasian mantereen yhdistyminen on täysin luonteva, luonnollinen ja ekologinen kehityskulku. Sitä edesauttaa osaltaan myös Kiinan valtava vyö ja tie hanke. Sitä amerikkalaiset eivät pysty pysäyttämään.

                                       vallankaappaus

        Kun EU aloitti jäsenyysneuvottelut Ukrainan kanssa, presidentti  Janukovyts  ei allekirjoittanut sopimusta. Hallinto halusi säilyttää hyvät välit Venäjään. Kaduilla alkoi esiintyä protesteja ja mellakoita Janukovitsia vastaan.    

       Näitä vallanvaihtoja ja vallankaappauksia CIA on tehtaillut jo vuosikymmeniä Etelä-Amerikassa ja muualla. EU, Yhdysvallat, Soroksen Open society säätiö ja CIAn edustaja National Endowment for Democracy ovat monien vuosien ajan ohjanneet runsaasti varoja propagandaan ja mielipiteenmuokkaukseen, Ukrainan poliittiseen epävakauttamiseen, salaisille erityisjoukoille ja fasisti ja uusnatsi vallankaappausjohtajille. Nämä lietsoivat väkivaltaa Kievissä Maidan aukiolla helmikuussa 2014. Presidentti ajettiin maanpakoon ja vaaleilla valittu hallitus syrjäytettiin. Maa ajautui sisällissotaan. Itä-Ukraina julistautui itsenäiseksi. Janukovitsin syrjäyttäminen oli laitonta. Myös uusi parlamentti on laiton. Valtaan nostettiin lännen asettama nukkehallitsija Porosenko. Sen jälkeen vallan peri nykyinen koomikko presidentti Zelenskyi. 

       Nato maat Yhdysvallat ja Saksa halusivat syrjäyttää hallituksen, koska se oli liian venäjämielinen ja vastusti EUta ja Natoa. Taatusti länsimaiden lehdistö ja poliitikot kieltävät tällaisen tulkinnan asioista ja esittävät, että kyseessä oli aito kansannousu, ”vallankumous” eikä ulkoapäin luotu värivallankumous ja laiton vallankaappaus.

                                 syyt Venäjän hyökkäykseen

       Venäjä valtasi ensin Krimin 2014 ja liitti sen itseensä rauhanomaisen äänestyksen perusteella. Helmikuussa 2022 se alkoi miehittää koko Ukrainaa.  Putin ilmoitti, että sotilaallisen eritysoperaation tarkoitus on puolustaa niitä, jotka ovat hallinnon pilkan ja kansanmurhan kohteena, riisua Ukraina aseista ja puhdistaa se natseista. Hyökkäys oli vastareaktio värivallankumoukseen, joka syrjäytti hänen tukemansa presidentti Janukovytsin. Moskova ei tunnusta lännen asettamaa liittohallitusta. Yhdysvallat on myös rikkonut Venäjän suunnitelman Euraasian Unionista, missä Ukraina olisi jäsenenä.  

       Ukrainan uusi hallinto on kirjannut maan perustuslakiin Nato jäsenyyden tavoittelemisen. Kyseessä on selkeä provokaatio Venäjää vastaan. Ukraina on portti, jonka kautta sotajoukot ovat historiallisesti marssineet Venäjälle. Saksalaiset valtasivat Ukrainan ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa. Putin ei halua antaa Nato maille sellaista niiden himoitsemaa mahdollisuutta. Jos Ukrainasta tulisi Naton jäsen, sinne perustettaisiin pian myös Nato tukikohtia, jonne sijoitettaisiin Moskovaan osoittavia ydinkärkiä. Ukrainan uusi hallinto on myös ilmoittanut aikovansa käynnistää uudelleen maan ydinaseohjelman. Ukrainassa toimi Naton ja Yhdysvaltojen armeijan johtamia sotilaiden harjoitus- ja koulutuskeskuksia, jotka Venäjä tuhosi ohjusiskuilla.

        Krimi on strategisesti Venäjälle äärimmäisen tärkeä. Putin pelkäsi, että Krimiin voisi tulla amerikkalaisten laivastotukikohta, joka korvaisi Venäjän oman tukikohdan ja sulkisi sen pääsyn Mustallemerelle ja Välimerelle. Tämän vuoksi Krimi ja Itä-Ukraina olivat ensimmäisen sotilasoperaation kohteena helmikuussa 2014. Uudella sotilasoperaatiolla Putin haluaa myös suojella Itä-Ukrainan separatisteja ja estää Naton järjestämän salamasodan niitä vastaan.   

       Nato on viime vuosikymmeninä laajentunut entisiin kommunistimaihin Itä- Eurooppaan aivan Venäjän rajoille. Ukraina on Venäjälle punainen linja. Moskovan selkeä viesti on ollut ja on, että Nato ei saa laajentua enää lähemmäksi Venäjän rajoja sille strategisesti tärkeillä alueilla.  

         Perustaakseen oikeistohallituksen Washington nosti valtaan uusnatsit, joiden liittolaisina on fasisteja, militantteja ja terroristeja. Putin ei voi hyväksyä uushantihallintoa. Venäjällä muistetaan hyvin Ukrainan natsit, jotka toimivat yhteistyössä Hitlerin natsien kanssa toisessa maailmansodassa, jossa 27 miljoonaa Venäläistä menetti henkensä.

       Vallanvaihtoa edeltävinä vuosina ja erityisesti sen jälkeen Yhdysvallat ja Nato maat ovat toimittaneet Ukrainaan miljardien arvosta aseita kuten  esimerkiksi lennokkeja ja täsmäohjuksia. Ukrainan maaperällä toimii myös 25 – 30 Yhdysvaltojen rahoittamaa bioaselaboratoriota. Niissä tutkitaan ja kehitetään mm. rotuihin kohdistettuja superviruksia ja –bakteereja.     

         Venäjän puolustautuminen kaikki näitä edellä mainittuja uhkia vastaan on ymmärrettävää. Venäjä ei huvikseen, pelkästään sotimisen ilosta tai valloituksen vuoksi lähetä sotajoukkojaan toiseen maahan. Se taistelee oman olemassaolonsa, itsenäisyytensä ja turvallisuuden puolesta.   

       YKn peruskirjan mukaan sodan aloittaminen on suurin sotarikos ja voimankäyttö on oikeutettua ainoastaan puolustautumisessa. Kuka Ukrainan kriisissä on hyökkääjä ja kuka puolustautuu?      

        En suoranaisesti puolustele Venäjän hyökkäystä enkä vähättele sodan julmuutta ja sen siviiliuhreja. En myöskään väitä, että sotilaallinen hyökkäys on paras keino puolustautua. Mutta koska lännen jyrkkyyden ja joustamattomuuden takia kaikki mahdollisuudet neuvotteluratkaisuihin on viety, jäljelle jää ei paljoa muita mahdollisuuksia. Pitäisikö Putinin antaa perustaa Ukrainaan Nato tukikohtia ja jäädä odottamaan milloin ydinohjusisku, maahyökkäys tai salakavala bioasehyökkäys tulee?

      Putin asettaa rauhan ehdoiksi Ukrainan puolueettomuuden, natseista puhdistamisen, demilitarisoinnin ja Krimin tunnustamisen osaksi Venäjää. Kun näitä kohtuullisia vaatimuksia ei hyväksytä, sota jatkuu.

                           sijaissota Venäjää vastaan

       Länsimaiden moninainen tuki Ukrainan nykyhallinnon sodalle kuten Ukrainan armeijan kouluttaminen ja runsas aseapu ovat epäsuorasti sotaa Venäjää vastaan. Yhdysvaltojen hallinto on lähettänyt maahan suuria määriä aseita ja Biden lupasi lisää miljardeja aseapuun. Myös Suomen hallitus lähettää innokkaasti aseita Ukrainaan ja osallistuu siten sotaan. Medvedev varoitti, että tästä voi kehittyä suora suurvaltasota kahden maailman suurimman ydinasevallan välillä.  

                                      kriisin alkuperä            

       Syy Ukrainan kriisiin on siten EUn ja Naton hillitön laajentumistarve.  Länsivallat halusivat Ukrainan EUn ja Naton jäseniksi keinolla millä tahansa ja hinnalla millä hyvänsä. Washington halusi siirtää Ukrainan pois Moskovan vaikutuspiiristä ja liittää sen yksinomaan ”länteen”. EU vaati jyrkästi Ukrainan kokonaan osaksi länttä. Se ei saanut olla puolueeton ja neutraali valtio, silta idän ja lännen välillä. Tässä on koko Ukrainan konfliktin perimmäinen syy.   

        Yhdysvallat ja sen asettama Ukrainan hallitus eivät koskaan ryhtyneet aitoihin neuvotteluihin Venäjän kanssa, mikä pakotti sen sotilaalliseen voimankäyttöön. 

       USAn hallinto voi noudattaa strategiensa laatimaa suunnitelmaa yllyttää Venäjää hyökkäämään ja saada sen siten kuluttamaan resurssinsa. Samaa taktiikkaa käytettiin jo Neuvostoliiton aikana kun maa vedettiin Afganistanin sotaan. Yhdysvaltojen toiminta onkin täsmällisesti noudattanut ajatushautomo Randin suosittelemia keinoja provosoida Venäjää. Näihin lukeutuvat mm. sotaharjoitukset Ukrainassa ja Mustallamerellä, vetäytyminen aserajoitussopimuksista sekä hyökkäysaseiden sijoittaminen Ukrainaan.

       Hyökkääjä ja kriisin aloittaja on selkeästi länsi, ei Venäjä. Lännen pakotteet ja asevarustelu Venäjää vastaan ovat siten valheellisella perustalla ja laittomia.

lähteitä ja lisää luettavaa

The Key Issues within Ukraine. The Big Picture Rod Driver Global Research, June 15, 2022

https://www.globalresearch.ca/ukraine-beginner-guide/5779829

Ukraine, It Was All Written in the Rand Corp Plan Manlio Dinucci Global Research, July 23, 2022

How to Destroy Russia. 2019 Rand Corporation Report: “Overextending and Unbalancing Russia” Manlio Dinucci Global Research, July 16, 2022

Empire of Bioweapon Lies: “Watching Europe Commit Suicide” Pepe Escobar 2022-05-14 the 21st century

Ukraine’s “Democratic Coup d’Etat”: Killing Civilians as a Pretext for Regime Change. Leaked Phone Conversation Reveals Opposition Involvement in sniper killings. The leaders of EuroMaidan ordered the shooting of their own supporters Prof Michel Chossudovsky Global Research, March 06, 2014

US Regime-Change Operation in Ukraine Exposed in Leaked Diplomatic Phone Call Patrick O’Connor Global Research, February 07, 2014 World Socialist Web Site

Ukraine: Western Gangsterism and Propaganda Andre Vltchek Global Research, March 31, 2014 RT Op-Edge 28 March 2014

Video: History Will Judge the United States and Its Allies: Prof. John J. Mearsheimer Global Research, July 04, 2022 South Front 2 July 2022 Sisältää myös tekstin.

https://www.globalresearch.ca/video-history-will-judge-united-states-its-allies-john-j-mearsheimer/5785515

Lue lisää Suomen ja Ukrainan Nato jäsenyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *