Myytit lännestä

     Tiedonantaja 11/ 2019

  Meidät on opetettu uskomaan, että länsi edustaa edistystä ja kehitystä. Katsotaan että länsi on edelläkävijä ja ihmiskunnan toivo, joka antaa esimerkin, jota muun maailman tulisi seurata. Länsimaisia yhteiskuntia pidetään onnistuneimpina. Länsimaiden uskotaan edistävän maailmalla hyviä ja oikeita asioita. Lännen katsotaan olevan historian oikealla puolella. Sen kutsumuksena nähdään olevan vapauttaa muu ihmiskunta kommunismista, diktatuureista ja barbariasta ja viedä demokratia, oikeusvaltio, markkinatalous, kansalaisoikeudet, hyvinvointi ja sivistys kaikkialle.  

     Edistyneeseen demokraattiseen ja individualistiseen länteen verrattuna itäisiä maita taas pidetään kollektiivisina ja totalitaristisina diktatuureina. Kolmannen maailman maiden katsotaan olevan omasta syystään köyhiä, kehittymättömiä ja sivistymättömiä.

      Ihannoimme ja ylistämme lännen saavutuksia ja kulttuuria ja väheksymme muita kulttuureja. Edistyksellisen lännen ihannekuvan vallassa näkemyksemme historiasta ja nykymaailman tapahtumista on täysin vääristynyt ja ennakkoluuloinen, ei länsimaisen sivistyksen ihanteen mukainen puolueeton ja tieteellinen. 

       Kun perehdyin asioihin tarkemmin, kuva länsimaisesta sivilisaatiostamme alkoi kääntyä päälaelleen. Piirtyi synkeä kuva kolonialismista, imperialismista, ja kansanmurhista. Löytöretkistä ja ristiretkistä lähtien ja jo sitä ennenkin Eurooppaa on ajanut halu vallata, alistaa ja ryöstää. Se on orjuuttanut ja hävittänyt useimpia muita kulttuureja ja kansoja kaikilla mantereilla.

       Kun kuvittelemme kritiikittömästi edustavamme hyvää ja oikeaa seurauksena on sokeus. Emme tiedosta omia puutteita, virheitä, pahuutta ja tuhoisaa toimintaa. Kun vastapuolen nähdään edustavan pahaa ja väärää, ei osata nähdä sen hyviä ja arvokkaita puolia ja rakentavia tarkoituksia. Omahyväisinä ongelmista syytetään aina muita ja omat aggressiiviset ja tuhoisat toimet yritetään oikeuttaa syyttämällä ja mustamaalaamalla vastapuolta. Lännen rikoksia, kansainvälisen lain loukkauksia ja toistuvia sotarikoksia ja kansanmurhia ei nähdä sellaisina vaan niiden katsotaan olevan jotain muuta kuten vapaan maailman puolustusta, terrorismin torjuntaa, takapajuisen kommunismin kitkemistä ja demokratian levittämistä. Uskotaan että ”hyvä” tarkoitus jotenkin pyhittää likaisetkin keinot. Länsimaista kapitalistista markkinatalousjärjestelmää pidetään hyvänä ja toimivana sen tuottamista suunnattomista globaaleista ongelmista huolimatta. Propagandistinen länsimainen media välittää tätä mustavalkoista maailmankuvaa ja luo kansalaisia tyynnyttäviä ja sopeuttavia illuusioita. Se tukee suoraan ja epäsuorasti lännen imperialismia, sotia ja sen ylikansallisten yhtiöiden maailmanvalloitusta ja riistoa.

       Katsomalla ihannekuvan ja propagandan taakse tulee järkytys, tulee herätys. Silloin alkaa tiedostaa että suureksi osaksi länsi Yhdysvaltojen johdolla on vastuussa asevarustelukierteestä ja kasvavasta ydinsodan uhasta. Länsirintama on vastuussa konflikteista, sodista, kansanmurhista ja sekasorrosta niissä lukuisissa maissa, jotka se pyrkii alistamaan valtansa alle.        

      Länsi on jatkuvasti laajentumaan pyrkivä, aggressiivinen ja valloittava osapuoli. Itäiset suurvallat ja maat ovat altavastaaja, jotka pyrkivät torjumaan länsivaltojen ja Naton luomaa uhkaa. Näin on ollut kautta historian. Asetelma ei ole muuttunut sitten toisen maailmansodan, missä Saksa hyökkäsi Venäjälle eikä toisinpäin. Myös Kiina on useasti joutunut länsimaiden kuten Britannian valtaushalun ja aggression kohteeksi. Kiinan nykyinen turvallisuusstrategia on rauhanomainen ja puhtaasti puolustuksellinen kuten Venäjänkin.    

        Länsimaista kulttuuria luonnehtii jatkuva pyrkimys valloittaa, hallita, alistaa, riistää ja ryöstää. Siirtomaavallan aikana Kaakkois-Aasia, Intia ja Afrikka on vallattu ja alistettu kokonaan. Kolonialismin jälkeen seurasi nykyinen uuskolonialismi. Kehitysmaat taistelevat edelleen itsenäisyytensä ja itsemääräämisensä puolesta. Juuri mitkään kolmannen maailman maat eivät ole saavuttaneet aitoa itsenäisyyttä, suvereenisuutta ja vapautta. Sitä länsi ehdottomasti ei halua niille antaa. Naton tehtävänä on estää se kuten se teki esimerkiksi Libyassa ja Irakissa. Tämä on myös Yhdysvaltojen Afrikom sotavoimien tavoite Afrikassa. Tämä on Maailman kauppajärjestön, Kansainvälisen valuuttarahaston ja Maailmanpankin salainen tarkoitus. Tätä päämäärää ajaa myös EU kuten näemme Venezuelan tapauksessakin. 

     Olemme luoneet vaurautta, hyvinvointia ja sivistystä. Valitettavasti tämä on lähes aina perustunut, ja perustuu vielä nykyäänkin, muiden maiden ja mantereiden, rotujen ja kansojen riistämiseen ja hyväksikäyttöön. Lännen taloudellinen kehitys, kulttuurinen ylivalta, poliittinen johtoasema ja tieteellinen ja teknologinen osaaminen on saavutettu ja niitä ylläpidetään estämällä sama kehitys muilta kansoilta ja pitämällä heidät alistetussa palvelijan asemassa.      

      Vauraat länsimaat pitävät etelän maita hyväksikäytön ja riiston kohteina. Niiden ei oikeasti tahdota itsenäistyvän, vaurastuvan ja kehittyvän. Länsi  haluaa niistä ennen kaikkea raaka-aineita, halpaa työvoimaa ja markkina-alueita. Maiden auttaminen kehitysavun muodossa on näennäistä ja pinnallista. Niiden omaa taloutta, teollistumista, itsenäistymistä, sosiaalista kehitystä ja demokratiaa ei tueta. Maat orjuutetaan joko niiden hallintoon kohdistuvalla lahjonnalla tai laittomilla vallanvaihdoksilla sekä Kansainvälisen valuuttarahaston ja Maailmanpankin myöntämillä massiivisilla, tiukkoihin ehtoihin sidotuilla lainoilla. Siirtomaajärjestelmä toimii nyt pääasiassa uudessa taloudellisessa uusliberalistisessa ”vapaakauppa” asussa. 

      Länsimaiden taloudellinen imperialismi on kehitysmaiden alikehityksen syy. Etelän äärimmäinen köyhyys, joka ei poistu, vaan syvenee entisestään, osoittaa kuinka valistuneita me länsimaiset olemme. Lännen luoma ja hallitsema kapitalistinen markkinatalousjärjestelmä lisää eriarviosuutta ja syventää rikkaiden ja köyhien luokkien ja maiden välistä kuilua. Se rikastuttaa omia ylikansallisia yhtiöitään ja raha eliittiään ja lisää kurjuutta maailmanlaajuisesti. Saamme halpoja tuotteita, ylikansalliset suuryritykset tekevät jättivoittoja ja pörssit käyvät kuumana, mutta hinnan maksavat tuotanto maiden työtätekevät, yhteiskunta ja ympäristö.

      Usko länsimaisen kulttuurin kehittyneisyyteen, paremmuuteen ja arvoon on todellisuudessa täysin vailla pohjaa. Jos läntiset kansakunnat ovat niin edistyneitä, hyviä ja henkisesti kehittyneitä niin miksi sitten jatkuu uudella vimmalla sama perinteinen muiden kansojen alistaminen, orjuuttaminen, joukkomurhaaminen ja riisto? Näyttää että me länsimaissa välitämme vain itsestämme. Olemme moraalisesti barbaareja. Emme piittaa kolmannen maailman lasten ja aikuisten kuolemista ja kärsimyksistä ja haluamme tietää niistä mahdollisimman vähän. Emme halua kokea mitään syyllisyyttä niistä. Emme halua ottaa vastuuta niistä, (vaikka länsimaiden kansalaisina olemme kaikki osavastuussa siitä mitä hallituksemme päättävät). Ne voidaan laittaa näiden maiden oman takapajuisuuden tiliin tai ne ovat korkeintaan lännen järjestyksenpidon ja muuten erinomaisen uusliberalistisen talousjärjestelmän oheisvahinkoja. Katsomme usein että kehitysmaiden ihmiset ovat vähempiarvoisia kuin valkoinen herrarotumme. Tämä on häpeällistä. Tuntuu että olisin mieluummin kiinalainen kuin länsimaalainen.

      Suhtaudumme usein ylenkatseella kriisien repimiin köyhän etelän maihin.  Haluamme uskoa, että niiden suuret ongelmat kuten köyhyys, väestönkasvu, aliravitsemus, korruptio, väkivalta ja sisällissodat, orjatyö, ihmiskauppa, siirtolaisuus ja pakolaisuus johtuvat kansakuntien omasta kehittymättömyydestä ja siitä että niiden kansalaiset eivät kykene hallitsemaan maitaan ja luomaan toimivia ja sopuisia demokraattisia yhteiskuntia kuten meillä. Emme voisi olla enempää väärässä! Länsivallat, ja usein niiden entiset siirtomaaisännät, ovat kaikin tavoin sekaantuneet niiden asioihin –  poliittisesti, sotilaallisesti ja taloudellisesti.        

      Yksityisomistukseen ja voitontavoitteluun perustuva globaali kapitalismi tuottaa jatkuvasti suunnattomasti uhreja erityisesti kolmannessa maailmassa. Se on luonut sen ruman ja sekasortoisen todellisuuden, jota näemme kaikkialla. Sääntönä on, että mitä enemmän jollain maalla on luonnonvaroja tai muita tärkeitä resursseja, joita länsivallat haluavat, sitä väkivaltaisempi ja kaoottisempi on maan tila. Tästä on hyvänä esimerkkinä vaikkapa Kongo. Listaa on helppo jatkaa: Irak, Afganistan, Libya, Somalia, Ukraina, Syyria, Venezuela jne..          

      Vallitseva kehitysmaat piiriinsä sulkeva taloudellinen ja poliittinen järjestelmä on pääasiassa länsivaltojen luoma. Niiden ahneuden ja vallanhalun seurauksena muiden kansakuntien luonnollinen kehitys on estetty. Jos muut maat yksinkertaisesti jätettäisiin rauhaan rakentamaan omia yhteiskuntiaan ja talouksiaan niin asiat olisivat taatusti kaikilla tavoin paremmin. Esimerkiksi maailmanlaajuinen pakolaiskriisi osoittaa meille länsimaiden taloudellisen riiston ja sotilaallisen terrorin seuraukset. Pitää olla joko täysin ajattelematon tai tahallisen sokea jos ei ymmärrä tätä.

       YKn julistuksista ja periaatteista huolimatta länsivallat eivät halua kohdella toisia heikompia maita tasaveroisina kumppaneina ja kunnioittaa niitä. Ne eivät salli niille aitoa itsemääräämistä, oikeaa kansanvaltaa, oikeutta päättää omista asioistaan ja valita oma kehityksen tiensä. Aggressiivisesti omia etujaan ajaen ne sekaantuvat jatkuvasti niiden asioihin. Aina pitää uhkailla, määräillä, kiristää ja alistaa kuten Yhdysvaltojen hallinto tekee.     

      Länttä riivaa pyrkimys globaaliin ylivaltaan. Se ei salli järkevää ja tasapuolista taloudellista ja poliittista järjestystä maailmassa. Kaikki maat pyritään pakottamaan samaan lännen ylikansallisia suuryrityksiä hyödyttävään, riistävään ja ihmiskunnan enemmistölle kurjuutta luovaan ja tuhoisaan talousjärjestelmään. Sosialismi pyritään hävittämään maailmasta. Länsivaltojen ahneudella ja vallan halulla ei ole rajoja. Mikään ei riitä. Koko planeetta, kaikki kansat ja maat pitää saada valloitettua ja alistettua.

      Nykyinen länsivaltojen luoma ja ylläpitämä maailmanjärjestelmä on täysin primitiivinen, brutaali, barbaarinen, rasistinen ja fasistinen. 

     Andre Vltchek on todennut, että länttä luonnehtii kulttuurinen ja poliittinen fundamentalismi. Se ei hyväksy moniarvoisuutta maailmassa. Se ei tunnusta rotujen, kansojen ja kulttuurien tasa-arvoa missään muualla kuin hurskaissa julistuksissaan. Se ei kannata ihmiskunnan ykseyttä. Lännen suvaitsemattomuus ilmenee kristinuskossa, jota on pidetty ainoana oikeana ja jolla on oikeutettu vaino ja väkivalta muslimeita ja muita vääräuskoisia kohtaan. Se ilmene globaalissa uusliberalistisessa talousjärjestelmässä, jolle ei saa olla olemassa vaihtoehtoja. Länsi ei hyväksy moninapaista maailmanjärjestystä, missä itäiset suurvallat olisivat sen kanssa tasaveroisessa asemassa, missä sillä ei ole erityisasemaa eikä se voisi yksin päättää ihmiskuntaa koskevista asioista. Kiinan ja Venäjän nousun seurauksena ja täystuhon vaihtoehtona se on onneksi kuitenkin jo palannut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *