Keskusteluja7

RP   Löysin sivuillesi ja kiinnostuin henkisistä näkemyksistäsi. Mieltäni on vaivannut kysymys, johon toivoisin selkeyttä: Onko valaistuminen ja vihkimykset käytävä fyysisen kehon ilmentymisen aikana maanpäällä, vai voiko karman laista irtautumisen jälkeen valaistua ja vihkiytyä muilla tasoilla?

TV  Näkökulmasi on laaja ja esoteerinen. Maallisen inkarnaation ulkopuolisesta henkisestä kehityksestä saati vihkimyksestä meillä ei ole paljoakaan täsmällistä tietoa. Kirjoista luettu uskomustieto ei ainakaan itselleni riitä mihinkään. Siksi onkin aina varminta keskittyä sellaiseen henkiseen kasvuun, jonka voimme toteuttaa täällä, tässä ja nyt. Jos voi jättää syrjään toisessa olomuodossa mahdollisesti tapahtuvat asiat ainakin voimme silloin ankkuroitua paremmin tähän maailmaan ja oivaltaa ja toteuttaa enemmän tämän elämän arvokkaita mahdollisuuksia.

Mutta jos hyväksymme esoteerisen opin niin toki karman laista vapautumisen jälkeen, mikä tietysti merkitsee myös sitä, että syntyminen maan päälle ei enää ole tarpeellista, ihmisen kehitys jatkuu jossain muilla tasoilla ja muissa kehitysjärjestelmissä. Sanotaan että 7 kosmista polkua avautuu valittavaksi vihityn eteen, ja vain yksi niistä on maan palvelun polku. Muut johtavat Siriukseen ja muualle. Ennen kuin tänne asti pääsee, täytyy tietysti ottaa monta vihkimystä maan päällä ja siten saavuttaa valaistuminen ja vapautuminen.

JH Olen äskettäin käsittänyt jotain todella suurta ja tiedän että tiedät mitä tällä tarkoitan. Minua askarruttaa kysymys missä määrin on sallittua tietoisuuteni avulla valaista ympärilläni olevia ihmisiä. Ymmärrän jo valmiiksi että massat eivät ole valmiita enkä missään nimessä halua haitata evoluution kulkua(korjaa jos olen väärässä). Voiko se olla vaarallista tai haitallista tietynlaiselle henkilölle ja onko minun parempi olla paljastamaan mitään ja ohjattava henkilö itse oikealle polulle vai olla ohjaamatta?

TV  Vastaan jotain mitä tulee mieleen meni sitten asian ytimeen tai ei. Itse olen monta kertaa tullut huomaamaan, että oivalsipa tai kokisipa itse miten merkittäviä asioita tahansa, niiden välittäminen toisille ihmisille on todella vaikeaa. Meillä kaikilla on oma maailmamme, joka rakentuu meille merkityksellisistä asioista. Ei edes kannata yrittää saada toisia omaksumaan omia näkemyksiään. Toki on hyvä ”valaista” ympärillään olevia ihmisiä, kunhan vain kunnioittaa heitä ja ymmärtää että heillä on vapaa tahto ja omat käsitykset siitä mikä on elämässä tavoittelemisen arvoista. En usko että voimme juuri tietää mikä on oikea polku toisille. Usein en tiedä edes sitä mikä se olisi itselleni. Vastaanottavaisiin ja samanhenkisiin ihmisiin vaikutamme helpoiten puolin ja toisin.

BB Haluaisin saada tietoa sellaisesta aiheesta kuin alkoholi ja henkisyys… Millä lailla alkoholi vaikuttaa ihmiseen henkisellä tasolla? Estääkö se henkistä kehittymistä? Miksi ”ryyppäämisestä” pitäisi päästä eroon? Eräässä kirjassa sanottiin, että jos valaistunut ihminen ratkeaa tähän, hän vajoaa alemmas kuin ennen heräämistään tai jotain sellaista.

TV  Kysyit alkoholista ja henkisyydestä. Jos henkisyys ja henkinen kasvu ovat tärkeitä asioita, silloin ainakin kannattaisi pysyä erossa päihteistä. Useimmat henkiset suuntaukset ja uskonnot suhtautuvat päihteisiin kielteisesti. Monissa henkisissä perinteissä kuten buddhalaisuus ja jooga raittius kuuluu ihan ensimmäisiin sääntöihin.

Minulla on muuten kokemusta aiheesta. Voin kertoa että minulla on ollut alkoholisoitunut isä ja psyyken lääkkeistä riippuvainen äiti. Ei siitä sen enempään. Olen joissain elämänvaiheissa käyttänyt alkoholia joitain vuosia (enimmäkseen aika kohtuullisesti). Muuten olen aina pysynyt absolutistina.

Alkoholi  enemmän käytettynä  tuhoaa aivosoluja, turruttaa ja rappeuttaa henkisesti. Viini tai olut kohtuudella käytettynä ei ole varmaan mitenkään haitallista fyysisesti eikä psyykkisesti. Mutta jos tietää että on taipuvainen juoppouteen kannattaa lopettaa kokonaan.

Alkoholi tekee helposti riippuvaiseksi, ja se nakertaa fyysistä ja psyykkistä terveyttä. Juominen on helppo keino paeta sisäistä tyhjyyttä. Voimmeko kohdata tuon tyhjyyden?  Voimmeko sitten alkaa etsiä jotain muuta positiivista sisältöä elämään. Ei varmaankaan hyödytä ainoastaan taistella päihderiippuvuutta vastaan.  Olennaista on tuoda uutta sisältöä elämään, löytää mielekästä tekemistä ja etsiä muita terveellisiä ja luonnollisia ilon lähteitä ja luoda uusia tottumuksia entisten huonojen tapojen tilalle.

Alkoholi on korvike.  Voimmeko kysyä itseltämme mitä todella kaipaamme ja haluamme. Luultavasti etsimme onnea, rakkautta ja tarkoituksellista elämää. Alkoholi ei voi niitä antaa. Omat voimat kannattaa vapauttaa noiden olennaisten asioiden löytämiseen ja toteuttamiseen.

Päihteet eivät ainakaan edistä henkistä kasvua. Ne tunnetusti lisäävät ihmisen epävakautta, koska aineen vaikutus on lyhytaikainen. Jos ne eivät edistä henkistä kasvua, silloin ne enemmänkin haittaavat sitä. Päihteen vaikutuksen alaisena ja sen jälkeen ihminen ei voi olla täysin tiedostava, rationaalinen, selkeä, moraalinen ja arvostelukykyinen.

Päihteiden avulla etsitään luultavasti eniten hyvää oloa ja rentoutumista. Henkiset perinteet opettavat miten ihminen voi omaa mieltään säätelemällä saavuttaa kestävää mielenrauhaa ja iloa. Eräs henkisen kasvun mitta voisi varmaan olla se miten riippumaton ihminen on kaikenlaisista ulkonaisista, turhista tai haitallisista mielihyvän lähteistä kuten rahasta, tavaroista, päihteistä ja epäaidoista ihmissuhteista ym..

Jos on jo herännyt henkisyyteen, silloin sitä pitäisi koettaa vahvistaa itsessään niin että voi lopulta saavuttaa vakaan valaistumisen. Omasta mielestäni korkealla henkisellä tasolla olevan valaistuneen yksilön tulisi olla tuhoisien riippuvuuksien yläpuolella. Tosin on hyvin vaikea täsmällisesti määritellä kuka on henkisesti milläkin tasolla. Henkistä kehitystä on monenlaista.

Miksi ryyppäämisestä pitäisi päästä eroon? Se liittyy siihen mihin pyrit elämässäsi ja mikä on sinulle tärkeää. Jos juominen on sinulle tärkeää, silloin monet muut varmaankin merkittävämmät asiat eivät sitä ole. Jos ongelmallista juomista ei lopeta ajoissa, se voi johtaa syöksykierteeseen pohjalle, mistä on entistä vaikeampaa päästä ylös. Päihteiden haitat kasvavat yleensä aina lopulta suuremmiksi kuin lyhytaikaiset hyödyt. Olin itse jonkin aikaa sitten koukussa perunalastujen syömiseen. Se alkoi aivan yllättäen yhden sipsipussin maistelusta. Söin niitä useita kuukausia, pidin niistä. Tiesin silti koko ajan että suolaiset lastut olivat äärimmäisen epäterveellisiä. Terveys on itselleni hyvin korkea arvo, siksi pystyin hillitsemään niiden syömistä.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *