Shamballa

 

Shamballa on vain nimi, joka on annettu korkeimmalle planetaariselle keskukselle Maassa, ja se on lainattu buddhalaisesta perinteestä. Nimitykset eivät ole tärkeitä. Tämän keskuksen kautta virtaa kaikkein voimakkain energia planeetalla, jumalallisen tahdon energia. Sieltä virtaa myös puhtaan elämän energia. Tämän voiman avulla vihityt kulkevat vihkimyksen polkua ja ottavat korkeammat vihkimykset. Tämä keskus ei ole mikään fyysinen paikka, vaan se sijaitsee kosmisilla eetteritasoilla. Shamballan oppilaalla on sisäinen yhteys tähän keskukseen ja hän vastaanottaa sieltä jaksoittaisesti ensimmäisen säteen dynaamisen tahdon energian. Neljännen, ristiinnaulitsemisen vihkimyksen jälkeen hänelle avautuu tie Shamballaan. Siihen saakka sen voima on vaikuttanut häneen epäsuorasti mutta silti hyvin määräävästi. On sanottu, että yksinkertaisuus on avain Shamballaan. Se viittaa ihmisen mielen toiminnan vähenemiseen, erillisen persoonallisuuden elämästä luopumiseen ja oppilaan lisääntyvään vastaanottavaisuuteen henkiselle tahdolle sekä jumalalliselle tahdolle.

Shamballa on planetaarinen pään keskus, symbolisesti puhuen. Se vastaa tuhat terälehtistä lootusta ihmisessä. Tämän keskuksen kautta välittyy planeettalogoksen tahto ja tarkoitus ihmiskunnalle. Myös vihityssä sen energia toimii pään keskuksen kautta. Tämän keskuksen kautta toimii jumalallisen tahdon energia, ei niinkään mielen energia. Korkeampien vihittyjen elämää määrää jumalallinen tahto ja mieli on sen rinnalla toissijainen prinsiippi. Kun jumalallinen tahto osoittaa voimansa ja kun puhtaan elämän energia virtaa voimakkaana, mielestä tulee hiljainen. Se alkaa toimia täysin eri tavalla kuin ennen. Se ei enää reagoi alempiin tasoihin ja epäolennaisiin asioihin. Se toimii hengen välineenä.

Shamballa on solaarisen energian virtauksen kannalta tärkein vastaanottava keskus planeetalla. Se vastaanottaa energiaa mm. henkisestä auringosta, Venuksesta, siitä määräävästä tähdistöstä, jonka kautta aurinkomme kulkee, Suuresta Karhusta ja muista kosmisista keskuksista. Nämä energiat välitetään edelleen eteenpäin henkiseen hierarkiaan, joka on planeetan sydänkeskus, ja edelleen ihmiskuntaan, joka on planetaarinen kurkkukeskus, sekä luontoon.

Shamballa keskusta edustavat Maassa ne ihmiset, korkeat vihityt, joilla on kehityksensä kautta lahja vastaanottaa ja soveltaa tätä voimakasta tahdon energiaa ja puhdasta elämän energiaa. Tämä keskus on ilmeisesti olemassa pääasiassa siis korkeampien vihittyjen tietoisuuden kautta. Myös Maan planeettalogos ja hänen läheiset avustajansa toimivat erityisesti tämän keskuksen kautta.

Suurelle osalle ihmisistä Shamballa voima, henkisen tahdon energia, on vielä tuntematon. He eivät ole vastaanottavaisia sille eikä se toimi heissä. He tuntevat persoonallisen tahdon, jota he käyttävät, mutta eivät henkistä tahtoa, joka virtaa aina ylhäältä. Se alkaa vaikuttaa vasta vihkimysten polulla. Useimmat ihmiset tuntevat kyllä hyvin rakkauden energian. Oppilaalle on suuri haaste oppia käyttämään ja soveltamaan Shamballa voimaa täysin rakentavasti. Hänen ohjenuoransa on harmittomuus.

Shamballa on suuri jännitepiste Maa planeetalla ja vihityn tietoisuudessa. Se on olemassa koko planeetan olemassaolon ajan. Siihen virtaavat henkisen auringon energian lisäksi kolminaisen auringon muuntamat ja suodattamat kosmiset energiat ja muiden tärkeiden vaikuttavien tähdistöjen energiat, josta ne välitetään edelleen eteenpäin Maan päälle ja alemmille tasoille. Shamballa on suhteellisen staattisen energian keskus. Siellä toimivat vihityt hallitsevat hyvin kontemplaation ja meditaation taidon ja he soveltavat tämän keskuksen dynaamisia energioita harkiten ja viisaasti.

Tahdon eli voiman säde, Shamballa voima, on synteettinen energia, jolle henki ja aine ovat yhtä ja joka hallitsee ja käyttää niitä. Sen ote ja vaikutus koetaan myös tiheässä aineessa ja fyysisessä kehossa, jotka se pakottaa mukautumaan värähtelyynsä. Tämä energia on niin ihmeellinen (kuten monet muutkin energiat), että sen olemusta ja toiminnan menetelmää on äärimmäisen vaikea ymmärtää analyyttisen mielen kautta. Jaksoittaisesti se vain tarttuu koko ihmiseen voimakkaalla otteella ja se alkaa hallita ihmisen tietoisuutta ja energiakehoa ja se pakottaa kaikki eri energiat sulautumaan ja synkronoitumaan kosmiseen nuottiinsa. Tämä jumalallinen hengitys, jumalallinen tahto ja puhtaan elämän energia on jo jollain tavalla valmiina myös atomeissa ja se sisältyy piilevänä ihmisen kaikkiin eri energioihin ja tietoisuuden tasoihin ja kerroksiin. Shamballa voima huipentuu toukokuun täyden kuun aikaan, jolloin vietetään buddhalaista Wesak juhlaa. Tämä juhla on tulossa yleismaailmalliseksi, ja sen muodostaa yhden perustavan juhlan uudessa maailmanuskonnossa.

Shamballa voima nostaa aineesta esiin piileviä energioita, sen kätketyn hengen. Tämän jälkeen toiset, lempeämmät ja miellyttävämmät säteet, energiat ja henkiset olennot voivat alkaa toimia. Korkeammissa vihkimyksissä Shamballa energia alkaa paljastaa kosmisia aspektejaan, ulottuvuuksiaan ja lähteitään. Kaikki syvät kosmiset energiat ovat aluksi piileviä ja niiden vaikutus on epäsuoraa eikä ihminen edes tiedosta niiden olemassaoloa ja toimintaa. Vihkimysten ja tietoisuuden evoluution kautta nämä syvät energiat paljastuvat ja esoteerikko voi tuntea ja kokea ne suoraan.

Kun ihminen oppii tuntemaan yhden elämän ja saavuttaa suuren vihkimyksen kautta syvän metafyysisen tiedon, hän ei enää tunne olevansa maailmaan heitetty. Hän ole enää tietämätön elämän tarkoituksesta ja evoluution menetelmistä ja päämääristä ja suurista elämän laeista. Hän on saapunut pääkallopaikalle, Shamballan neuvostokamariin, mistä käsin kaikkea planeetan ja ihmiskunnan kehitystä hallitaan, ohjataan ja viedään eteenpäin. Se on vakaan olemisen ja syvän ja kestävän rauhan paikka, missä on kuitenkin tahtoa, kehitystä, yllätyksiä ja ihmeitä ja muutosta ja tietoisuuden evoluution prosesseja ja kosmista meditaatiota. Vertauskuvallisesti tätä kehitystasoa voisi kutsua elämäksi logoksen mielessä. Sieltä virtaavat perimmäiset syyt ja evolutiiviset impulssit Maan päälle ja sieltä tapahtuu aurinkokunnan ja Maan elämänmuotojen kehityksen sisäinen ohjaus ja hallinta. Sitä sovelletaan ja viedään eteenpäin mm. seitsemän säteen herran, kolmen aktiivisuuden Buddhan, viisauden mestarien sekä muiden planeetan henkisen hierarkian jäsenien välityksellä.

Kirjoitettu suunnilleen nykyiseen muotoonsa vuosina 2006-8.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *