Suhteemme näkymättömään

Ihmisen elämä on vuorovaikutusta sisäisen näkymättömän energioiden maailman kanssa joka hetki ja alusta loppuun. Kukaan ei ole erillinen ja itseriittoinen elämän yksikkö. (Sisäinen tie, takakansi)

”Tietoisuuden syvempien kerrosten energioiden välityksellä olemme vuorovaikutuksessa maailmankaikkeuden luovien energioiden kanssa.” (Sisäinen tie, 15)

”Sisäinen ihminen on osa henkistä universumia. Portit meissä ovat raollaan henkiseen maailmaan jopa silloinkin kun emme sitä tiedosta. On turha pelätä korkeampaa maailmaa, koska elämme siinä.” (Sisäinen tie, 15)

”Sisäisyydessään ihminen ei ole suljettu, eristetty ja itseriittoinen. Hän on avoin, avautunut ja vastaanottava suhteessa yläpuoliseen näkymättömään todellisuuteen. Hän on ehdottoman riippuvainen suuresta elämästä. Hän elää hetkestä hetkeen vuorovaikutuksessa sen kanssa. Elämää ja energiaa säteilee häneen alituisesti ylhäältä näkymättömästä. Uudet liikuttavat ja elävöittävät energiat laskeutuvat sieltä ja ne kyllästävät hänen koko luontonsa.” (Vihkimysviisaus, 109)

”Ihminen elää olennaisessa yhteydessä universaaliin elämään ja suureen kokonaisuuteen. Hänen sisäinen elämänsä on osa planetaarista ja solaarista elämää hänen kehityksen asteensa mukaisella tavalla. Inhimillinen tajunnan yksikkö on osa suurta kosmista sähköisen ja magneettisen vuorovaikutuksen verkostoa. Ihmisen sähköinen elämä ja hänen syvätajuntansa ja energiakehonsa vaihtuvat energian tyypit ovat yhteydessä planetaariseen sähkömagneettiseen energiaan, joka on edelleen kosketuksessa aurinkokunnan energioihin, jotka ovat edelleen yhteydessä laajempaan kosmokseen.” (ibid., 89)

”Ihminen on sähköisessä vuorovaikutuksessa hänen yläpuoleltaan avautuvan suuren kokonaisuuden kanssa. Hän on aurinkokunnan energioiden jatkuvan impulsiivisen toiminnan kohde. Hänen sisällään palaa tuli, joka palaa ja liikkuu yhteydessä maailmankaikkeuden sähköiseen tuleen. Koko ihminen – hänen kaikki puolensa kuten fyysinen keho, energiakeho, minä ja sielu – on yhteydessä makrokosmokseen, ei vain jokin osa hänestä. Ihmisen henkinen kasvu ja persoonallisuuden kehitys ovat erottamaton osa planetaarista ja solaarista kehitystä. Hänen elämänsä ja kasvunsa ovat alusta saakka liitetty yhteen planeettojen ja tähtien tunnettujen ja vielä osaksi tuntemattomien säteilyjen kanssa.” (Vihkimysviisaus, 21)

”Elämän lähde on se piste päälaen tuntumassa, mistä maailmankaikkeuden jumalalliset energiat virtaavat meihin. Siinä ei ole pohjaa. Emme voi tiedostaa mihin korkeuksiin ja syvyyksiin ulottuu päästä ylös lähtevä sähköinen energian säie tai virta. Voimme tiedostaa alueen, mistä energiat laskeutuvat ja minne ne kehostamme kohoavat, mutta emme voi koskaan astua rajan tuolle puolen ja tietää mitä siellä on. Emme myöskään voi tarkalleen tietää miten ja mistä kaukaisuuksista tai ulottuvuuksista nämä energiat alun perin saapuvat.” (Vihkimysviisaus, 21)

Henkinen perusta on suuri jumalallinen elämä, joka on loputonta ja ehdotonta rakkautta. Se on sisäistä säteilyä ja voimaa, joka virtaa sekä hyviin että pahoihin. Henkinen perusta on neutraali ja puolueeton. Se on äärimmäisen kärsivällinen. Se ei vaadi, odota eikä toivo ihmiseltä mitään. Se tarjoaa ehdottoman ja rajattoman tuen hänen kehityspyrkimyksilleen. Se ei aseta meille mitään moraalisia velvoitteita. Se ei anna meille mitään käyttäytymissääntöjä tai normeja. Ihminen luo itse arvot, normit, ihanteet ja käyttäytymissäännöt yhteisöllisen elämänsä tueksi. Henkinen perusta on yhtä varma, turvallinen ja luotettava elämän, rakkauden ja voiman lähde kuin näkyvä aurinko on valon ja lämmön lähde. (Vihkimysviisaus, 23)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *