Riippumaton etsijä

”Henkinen elämä ei voi perustua juuri mihinkään ulkopuoleltamme tuleviin opetuksiin ja neuvoihin. Jokaisen on löydettävä opastaja omasta itsestään.” (Sisäinen tie, 8)

Henkinen polku avautuu kun yksilö noudattaa sisäistä johdatusta, seuraa sisäistä mestariaan ja etsii ja toteuttaa syvintä kutsumustaan.

Etsijän pitää elää rohkeasti ja omaehtoisesti ja luottaa elämän voiman viisauteen sisällään. Hänen tulee tunnistaa aito olemuksensa ja elää sen mukaisesti.

”Sisäisellä tiellä oppilas vapautuu yhä enemmän maailman paineista ja odotuksista, ulkoapäin luoduista elämänarvoista ja yhteiskunnan sovinnaisuuksista. Hänestä tulee yhä enemmän sisältä päin ohjautuva.” (Vihkimysviisaus, 33)

Henkinen elämä on luonnollista ja luonnonmukaista ihmisen sisäisen olemuksen mukaista elämää. Se perustuu ihmisen sisäisten kehityksen lakien tiedostamiseen ja seuraamiseen.

Viisauden polun kulkemiseen tarvitaan horjumatonta itseluottamusta. Tämä tarkoittaa luottamusta sekä sisäistä jumaluutta että persoonallista minäämme kohtaan. Meidän on tukeuduttava jumalallisen sielumme viisauteen ja opastukseen ja kehitettävä myös omaa arvostelukykyämme ja omaa tahdonvoimaamme.

Ajatella kaavan, mallin tai perinteen mukaan tarkoittaa, että ei ajattele ollenkaan.

Voimme kuuliaisesti seurata jotain henkistä perinnettä ja noudattaa tarkasti jonkin kirjan tai gurun opetuksia, mutta johtaako se vapauteen vai itsestä vieraantumiseen? Säännöt ja ohjeet antavat turvallisuutta. Meidän pitää kuitenkin itse arvioida asioita ja tietää mikä meille on hyväksi.

Uuden ajan oppilaan tulee oppia tiedostamaan itseään, ymmärtämään itseään, kuuntelemaan itseään ja johtamaan itseään. Ulkoapäin tuodun opetuksen kautta tämä ei koskaan onnistu.

”Henkiseen elämään ei tarvita juurikaan vahvoja uskomuksia. Vaaditaan vain luottamusta elämään ja kehitystämme tukeviin älykkäisiin voimiin, energioihin ja lakeihin. Tämä onkin meille yleensä sisäsyntyistä.” (Sisäinen tie, 8)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *