Niin sanotun uusiutuvan energian ympäristöhaitoista

   Ilmastonmuutoksessa on aina ollut kyse energiapolitiikasta, energiasta ja sen tuottamistavoista.  

     Fossiiliset polttoaineet ovat luonnollisia, luonnon luomia. Maa planeetta tarjoaa meille runsain määrin lähes valmiina tuotteena energiatehokasta öljyä, kaasua ja hiiltä. Energiasta ei ole pulaa. Luonnon meille lahjoittamaa kaasua ja öljyä on saatavilla lähes ehtymättömästi. Öljy ja kaasu ovat monikäyttöisiä. Niitä on helppo varastoida ja kuljettaa. Fossiilisista energialähteistä on opittu tekemään yhä puhtaampia ja vähemmän saastuttavia.  

      Fossiilisiin energioihin nähden ei ole tiedossa määrällisesti ja laadullisesti vastaavaa yhtä tehokasta energialähdettä.  Uusiutuva energia  voi olla vain pieni lisä  perinteiselle  perusvoimalle. Nykyisen energia infrastruktuurin korvaaminen uusiutuvilla  energiamuodoilla on energiataloudellisesti epärealistista ja luonnon varojen käytön kannalta kestämätöntä. Käytännössä ei ole mahdollista korvata täysimääräisesti fossiilisen energian laajamittaista käyttöä uusilla energiamuodoilla. Uusiutuvan energian lisääntyvä käyttäminen tarkoittaa käytännössä energian käytön supistamista.

Energiakäänteessä siis tehokkaat, helposti hyödynnettävät energiamuodot pyritään vaihtamaan tehottomiin ja vaikeasti hyödynnettäviin energiamuotoihin.    

                              biopolttoaineet

       Palmuöljy on niin kysyttyä koska sitä voidaan käyttää sekä biopolttoaineessa että ruokatuotannossa. EU vaatii biopolttoaineiden käyttöä jäsenmaissaan. Se tuo valtavia määriä palmuöljyä, josta puolesta tehdään biodieseliä. Neste on aktiivisesti mukana busineksessa. Autoilija saa tavallisen bensiinin ja dieselin seassa tankkiinsa biopolttoainetta  Autoilija voi siten osallistua orankien sademetsien hävittämiseen.    

      Biopolttoaineet aiheuttavat suuremmat kokonaisvahingot ympäristölle kuin fossiiliset polttoaineet. Ympäristön kannata  biopolttoaineet ovat perinteisiä polttoaineita paljon haitallisempia. Ne aiheuttavat valtavat ympäristötuhot. Biopolttoaineen tuotanto vaatii suunnattomasti maa- alaa. Se edellyttää metsien raivaamista ja maan kaappaamista alkuperäisiltä asukkailtaan.  

   Biopolttoaineiden tuotanto kuluttaa paljon vettä, luonnonvaroja ja fossiilisia polttoaineita. Erityisesti Indonesiassa ja Malesiassa sademetsiä on raivattu ennätys tahtia ja määriä. Tilalle on tullut yhden puulajin öljypalmuplantaaseja. Sama kohtalo uhkaa Amazonia. Palmuöljyn kysynnän ja tuotannon ennustetaan kasvavan suuresti. Yhä suuremmilta alueilta ekosysteemit ja biodiversiteetti hävitetään täysin. Orankien metsistä on enää murto-osa jäljellä. Kieltämällä palmuöljyn tuonnin ja lopettamalla biopolttoaineiden tukemisen EU voisi lopettaa sademetsien hävittämisen.        

         Biopolttoaineilla on huono hyötysuhde. Niiden tuottaminen vaatii enemmän energiaa kuin niistä saadaan. Kaiken lisäksi ne synnyttävät enemmän kasvihuonekaasuja kuin perinteiset polttoaineet. Niistä ei ole siis mitään hyötyä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä, jos siihen uskoo. Viidakkojen raivaamisessa hiilidioksidia vapautuu ilmakehään enemmän kuin biopolttoaineiden käyttö vähentää. Metsien suojelu on tehokkaampi keino hiilidioksidin sitomiseksi kuin biopolttoaineet.  

        Biopolttoaineiden haitat ylittävät hyödyt moninkertaisesti. Kun esimerkiksi viljaa käytetään polttoaineessa, se on pois  ruokatuotannosta. Biopolttoaineen tuotannon  seurauksia ovat ruokapula ja ruuan hinnannousu.  Biopolttoaineet ovat umpikuja. Bioenergia on eräs kaikkein typerimmistä ja ympäristölle tuhoisimmista hankkeista.

                                                   sähköautot

      Sähköautot tarvitsevat valtavan määrän metalleja ja noin kilon verran harvinaisia mineraaleja kuten litiumia ja kobolttia. Niitä tarvitaan sähköauton akkuihin ja uusiutuvan energian varastoimiseen. Keskiverto sähköauton pelkästään akun kennojen valmistukseen vaaditaan erilaisia mineraaleja ja metalleja yhteensä uskomattomat 185 kg. Sen lisäksi tulevat vielä moottorin ja korin ym. valmistus. Akkujen käyttöikä on lyhyt, 5-10 vuotta. Lisäksi kukaan ei vielä tiedä miten käytöstä poistettujen akkujen jätteet tullaan käsittelemään lopulta. Painavat sähköautot tuottavat tavallisiin autoihin verrattuna moninkertaisen määrän erilaisia hiukkaspäästöjä.  

     Metallien kysyntä kasvaa. Kaivosteollisuus laajenee. Kaivosten alta tuhotaan  alkuperäisiä luonnonmaisemia ja raivataan metsiä Boliviassa, Argentiinassa, Kiinassa, Suomessa ja muualla. 

Sähköautoteknologia ei pärjää polttomoottoriteknologialle. Sähköauton energiatehokkuus on 35% ja perinteisen auton 75%.

     Sähköautot eivät oikeasti vähennä hiilidioksidipäästöjä. Kaivosteollisuus toimii öljyn voimalla, Kiinassa kivihiilen voimalla. Siten akkujen valmistuksen aiheuttamat hiilidioksidipäästöt todennäköisesti ylittävät niiden elinaikana saavutetut päästövähennykset. Sähköauton akkujen valmistuksessa syntyy enemmän päästöjä kuin polttomoottoriauton valmistuksessa.  Käytössä sähköauton akut ladataan suurimmaksi osaksi fossiilisella tai ydin energialla tuotetulla sähköllä. Onko touhussa mitään järkeä?  Sanon tämän vaikka en edes usko ilmastonmuutos humpuukiin enkä varsinkaan siihen että hiilidioksidilla olisi asian kanssa tekemistä.                              

     Sähköautojen ympäristötuhovaikutus on valtava. Propaganda sähköauton vihreydestä on edesvastuutonta. Tästä kaikesta huolimatta veronmaksajien täytyy tukea niitä. Katso https://www.globalresearch.ca/un-warns-devastating-environmental-side-effects-electric-car-boom/5720496

                             uusiutuvan energian huonoja puolia  

      Vihreä, puhdas ja päästötön teknologia on myytti ja harha. Suurimmaksi osaksi luonnolliseen ilmastonmuutokseen ei voi eikä pidä yrittää vaikuttaa teknologisin keinoin.

    Kaikilla muodikkailla uusiutuvan energian teknologioilla kuten tuuliturpiineilla, aurinkopaneeleilla ja sähköautoilla on suuria haittoja ja ne sisältävät vaikeita teknisiä ongelmia.

      Uusiutuva energia on tehotonta kallista. Tuulivoima on monta kertaa kalliimpaa kuin öljy, kaasu tai ydinvoima

      Uusiutuvan energian investoinnit saavat tukia veronmaksajilta. Me rahoitamme Maailman talousfoorumin agendat. Veronmaksajilta kerättävät uusiutuvien tuet vääristävät energiamarkkinat.  

       Tuuli- ja aurinkovoima eivät ole tehokas ja kannattava tapa tuottaa sähköä. Ne eivät pysty tuottamaan sähköä tasaisesti koska se riippuu säästä ja vuodenajasta. Tuuli- ja aurinkovoiman välttämätön varastointi on kallista ja vaikeaa. Lisäksi ne tarvitsevat aina vastaavan määrän varavoimaa. Lisäksi tarvitaan omaa infrastruktuuria sähkön siirtämiseen.  

       Tanska käyttää maailman eniten tuulivoimaa ja sillä on maailman kallein sähkö. Uusiutuvan aurinko- ja tuulivoiman käytössä Saksa on toisena ja Espanja kolmantena.  Saksan energiakäänne on epäonnistunut. Energia kallistuu. Maa on menettänyt kilpailukykynsä ja yritykset menevät konkurssiin. Edes hiilidioksidipäästöt eivät laske. Espanja ja Italia ovat velkaantuneet uusiutuvaan energiaan käytetyillä tuilla.             

     Uusiutuva energia on käyttäjilleen, valtioille ja kansalaisille taloudellisesti hyvin tappiollista.  

        Aurinkopaneelit ja tuulivoimalat eivät voi mitenkään tuottaa elinkaarensa aikana niin paljon energia kuin on käytetty niiden rakentamiseen, johon sisältyy myös  energian siirtämiseen vaadittavat kaapelit  sekä akkuvarastointi. Tase menee miinuksen puolelle kuten myös niiden ympäristövaikutus. 

  Kaiken kaikkiaan kuluihin ja haittoihin ja luonnolle aiheutuviin vahinkoihin nähden nämä energiantuotantotavat ovat hyödyttömiä ja vahingollisia. Ne eivät kykene korvamaan olemassa olevia järjestelmiä ilman äärimmäisen haitallisia seurauksia ihmiskunnalle ja luonnolle.

        Mainitut uusiutuvan energian muodot ovat tehottomia ja kelvottomia. Ne on tarkoituksellisesti suunniteltu vanhenemaan. Näköpiirissä on jo miten ne viimeistään muutaman vuosikymmenen päästä voidaan korvata jollain muulla.  

       Näin kapitalismi toimii: tuotetaan, tuhlataan, myydään ja tehdään voittoa aina vain enemmän, lyhytnäköisesti ja pitkän tähtäimen ympäristölle aiheutuvista seurauksista piittaamatta.  

                  uusiutuvan energian  ympäristöhaitat

           Energiantuotannon keskittäminen säästää luontoa. On vaikea nähdä miten sekava ja monista eri energialähteistä koostuvan tehottoman uusiutuvan energian tuotanto voisi säästää luontoa.  

   Energiatiheys määrää ympäristövaikutukset. Samoin siitä riippuva energiatehokkuus. Fossiilisten polttoaineiden kuten öljyn, kivihiilen ja maakaasun energiatiheys on suuri. Oikein käytettynä fossiiliset polttoaineet ovat  ympäristölle ystävällisiä. Fossiilinen energia on helposti saatavaa, edullista, luotettavaa ja taloudellista. Uusiutuvan energian energiatiheys on pieni. Sen energiatehokkuus on huono. Ei fossiilisten energioiden EROI (energy return on energy invested) arvo on alhaisempi kuin fossiilisten energioiden.  Uusiutuvien energiamuotojen hyötysuhde on huono. Niiden tuottaminen vaatii enemmän energiaa kuin niistä saadaan.  Uusiutuvan energian tuotantokapasiteetti on alhaisempi kuin fossiilisten energioiden. Se on siis tehotonta. Paljon materiaaleja, luonnonvaroja, maa alaa ja perinteistä energiaa joudutaan käyttämään pienen energiamäärän tuottamiseen sen avulla. Siksi se on erityisen haitallista ympäristölle.

  Siirtyminen uusiutuvaan energiaan edellyttää raaka-aineiden hyödyntämisen valtavaa kasvua. Se lisää jo ennestään kestämätöntä luonnonvarojen ylikäyttöä ja ylikulutusta.   

        Kaikki uusiutuvan energian tuotantomuodot, sähköautot, tuulimyllyt ja aurinkopaneelit tuovat mukanaan vakavia ympäristöongelmia. Niiden tuotanto ja käyttö vaativat suuria maa-alueita, mikä aiheuttaa metsätuhoa ja luontokatoa. Bioenergian ja hakkeen lisääntyvä käyttö johtaa metsien ja luontotyyppien katoon. Ne ovat ympäristölle ja luonnon moninaisuudelle erityisen tuhoisia   

        Kaivosteollisuus on eräs suurimmista syyllisistä ekosysteemien romahdukseen ja biodiversiteetin katoon maailmassa. Kaivosten jäteliemet, saasteet ja myrkyt päätyvät vesistöihin ja pohjaveteen ympäri maailman. Tarvittavien entisten ja uusien metallien louhiminen tuottaa valtavia määriä todellisia saasteita maahan, ilmaan ja vesistöihin. Sen sijaan hiilidioksidi, mitä energiakäänteellä yritetään vähentää, ei ole saaste, vaan luonnollinen, elämälle välttämätön ilman elementti. Ilmastonmuutoksen torjunta lisää siis maailmanlaajuisesti todellisten saasteiden määrää huomattavasti.    

       Tuuli- ja aurinkovoimaloiden haitat luonnolle ovat mittaamattomat. Tuuliturbiinit ovat nopeasti kasvava uhka maailman linnustolle. Petolinnut kuten kotkat, muut linnut ja lepakot eivät havaitse tuulimyllyn pyöriviä lapoja ja vahingoittuvat ja kuolevat niihin. Ne tappavat myös massoittain hyönteisiä. Tuulimyllyjen tappamien eliöiden määrää ei tiedetä, ei ole välitetty tutkia.   

   Tuulituotantoalueet vaativat toimiakseen voimansiirtoa. Suomessa rakennetaan tuhansia kilometrejä sähkönsiirto linjoja. Tuulimyllyjen ja sähkönsiirtolinjojen tieltä lunastetaan maita usein nimellistä korvausta vastaan.

      Tuulipuisto on nokkelasti keksitty termi. Puisto on tähän saakka tarkoittanut ihmisen muovaamaa puuvaltaista viheraluetta. Tullimyllyjen valtaama alue ei ole puisto. Tuulimyllyt yritetään esittää vihreänä asiana kuin ne olisivat jotain puita. Aurinkopaneeli kentät eivät jätä luonnolle tilaa senkään vertaa. 

          Tuulivoimayhtiöt maksavat luonnonsuojelujärjestöille niiden tuesta ja yhteistyöstä. Tuuli- ja aurinkovoiman yhteistyöjärjestöjä ovat Maailman luonnonsäätiö, Maan ystävät ja Greenpeace. Tarpeeksi suuriksi kasvettuaan ja kasvaakseen vielä suuremmiksi monet ympäristöjärjestöt korruptoituvat ja niistä tulee järjestelmän tukijoita ja ne osallistuvat siten luonnon hävittämiseen.  

   Uusiutuvan energian tuottaminen tuhoaa luontoa selvästi enemmän kuin hiilen ja öljyn käytön jatkaminen perinteiseen tapaan.                    

     Venäjältä tuodun edullisen ja ekologisen kaasun ja öljyn sijasta meillä Suomessa pilataan oma ympäristö lyhytnäköisillä ja kestämättömillä uusiutuva energia hankkeilla.  

          uusiutuva ja uusiutumaton energia

       Uusiutuva energia ei ole oikeasti uusiutuvaa. Sen varannot eivät ole ehtymättömiä. Termi uusiutuva energia on harhaanjohtava. Maapallolla on rajallinen määrä luonnonvaroja, luonnontilaista luontoa, metsiä.  Kaikkea on rajallinen määrä. Aurinko- ja tuulivoimaa voi teoriassa olla rajattomasti, mutta laitteiden rakentamiseen tarvittavia raaka-aikeita ja niiden valmistuksen ja käytön vaatimaa maa-alaa on rajallisesti. Molemmat kutistavat alkuperäistä luontoa. Sähköauton akut ja aurinkopaneelit tarvitsevat kaivoksista mineraaleja, jotka ovat uusiutumattomia.

     Öljypalmuplantaasien tieltä raivattu äärimmäisen rikas ja monimuotoinen sademetsä ei tule koskaan enää uusiutumaan ennalleen. Afrikassa ja Aasiassa poltetut ja raivatut sademetsät eivät palaudu ennalleen. Monet lajit ovat jo ehtineet kuolla sukupuuttoon. Pilattu ympäristö ei monissa tapauksissa enää uusiudu. Ekosysteemien tuhoaminen ja biodiversiteetin kato ovat peruuttamattomia. Luontokato on peruuttamatonta.

       Uusiutumattomat luonnonvarat eivät vielä lopu. Maaperään varastoituneet öljy ja kaasu eivät ole ehtymässä. Sen sijaan uusiutuvan energian tuotannon vaatimat luonnonvarat kuten koskemattomat ja vanhat metsät, ainutkertaiset biotoopit ja ekosysteemit ovat vähenemässä pelottavalla vauhdilla.  

       Niin sanotun uusiutuvan energian hyödyntäminen suuressa mittakaavassa on vielä vahingollisempaa ekosysteemeille kuin uusiutumattoman energian, fossiilisten polttoaineiden. Molemmat energian tuotantotavat kuluttavat luontoa, mutta vaihtoehtoiset energian tuotantomuodot vielä enemmän. 

                     uusiutuva energia ei laske hiilidioksidipäästöjä

       Uusien energiamuotojen väitetään torjuvan ilmastonmuutosta hiilidioksidipäästöjen vähenemisellä. Kuitenkin fossiilisia tuotantotapoja täytyy koko ajan käyttää uusiutuvan energian teknologioiden valmistuksessa, rakentamisessa ja käytössä. Tuuli- ja aurinkovoimalat ja sähköautot eivät laske juuri hiilidioksidipäästöjä. Niiden käyttöä ei voi siten perustella ilmastonmuutoksen torjumisella. 

     Bioenergia ei ole hiilineutraalia. Biopolttoaineiden hiilidioksidipäästöt ovat fossiilisia kuten bensiiniä kaksi kertaa suuremmat. Sähköautoja valmistetaan ja bioenergiaa tuotetaan öljyn avulla. Biopolttoaineiden hiilijalanjälki voi olla jopa kaksinkertainen perinteisiin verrattuna. Bioenergian tuottaminen johtaa metsien hakkaamiseen. Metsät ovat hiilinieluja. Ristiriitaista. Maapallon pelastamisen nimissä raivataan ja hakataan hiilinieluina toimivia metsiä ja tuhotaan kokonaisia ekosysteemejä muka hiilidioksidipäästöjä vähentävän bioenergian tuottamiseksi, joka ei oikeasti vähennä niitä. Mielipuolista toimintaa! Metsien oma luontainen arvo ohitetaan kokonaan kuten sen asuttamien eliöiden olemassaolon oikeus. 

               ydinenergia

        Uusiutuvat energian kaikista haittapuolista huolimatta ympäristöliike ja muut vaarallisen ilmastokultin kannattajat eivät hyväksy taloudellista, vähähiilistä, ilmansaasteetonta ja varsin turvallista ydinvoimaa ratkaisuksi.

Lue lisää ”Vihreän siirtymän” katastrofaaliset seuraukset luonnolle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *